caroussel-GI-00_small
Meten is weten
carrousel-GI-EM-small
Nano-nauwkeurig
caroussel-GI-02_small
Multi-D-imaging
caroussel-GI-03_small
Deskundige begeleiding

Welkom bij het Gemeenschappelijk Instrumentarium (GI)

Faciliteit voor analyses

Het Gemeenschappelijk Instrumentarium (GI) is een dienstafdeling van de Faculteit Natuurwetenschappen Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Op deze faciliteit zijn (middel)grote, meestal complexe en ook prijzige instrumenten bijeen gebracht. Concreet biedt het GI de volgende diensten en faciliteiten aan:

  • Element- en amninozuuranalyse. Meer >
  • Elektronenmicroscopie (EM). Meer >
  • Lichtmicroscopie (LM) imaging. Meer >
  • Overige technieken/activiteiten. Meer >

Postadres GI - FNWI
Postbus 9010
Intern postvak 34
NL-6500 GL Nijmegen
Bezoekers GI (Huygensgebouw)
Heyendaalseweg 135  
6525 AJ Nijmegen
Goederen
(Logistiek Centrum)

Toernooiveld 8  
6525 ED Nijmegen
024-3652162/3652156

Wie zijn wij

De apparatuur van het GI wordt beheerd door 4 gespecialiseerde medewerkers met een technisch-wetenschappelijke achtergrond: Hetty Manenschijn, Paul van der Ven, Jelle Postma en Sebastian Krosse. Stef Olsthoorn is sinds 2011 coördinator van het GI en de GI-commissie, waarin leden van de instituten IMM, RIBES en DCN plaats nemen, adviseert het GI over nieuwe investeringen.

Huygensgebouw

Zoom

Taken en doelgroep

Tot de taken van de medewerkers van het GI behoren het onderhoud en de bediening van de apparatuur, het opstellen van analyse methoden, het instruëren van gebruikers over meetmethoden en meetpraktijk en het interpreteren van resultaten. Ook houden de stafleden van het GI toezicht over de planning en het gebruik van de apparatuur.

De faciliteit staat ten dienste van alle onderzoeksafdelingen (medewerkers en studenten ) van de FNWI. Gebruikers van het GI kunnen rekenen op intensieve en persoonlijke begeleiding en de bereidheid om naar oplossingen op maat te zoeken. Analyses worden soms door de medewerkers van het GI uitgevoerd, en in andere gevallen door de gebruikers zelf na het ontvangen van instructies. Het GI biedt eveneens ondersteuning bij het onderwijs. Ook externe groepen kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de faciliteit (Neem contact op met de staf voor verdere informatie).

Introductie