Elektronenmicroscopie

Elektronenmicroscopie (EM) is een krachtige techniek waarmee de interne structuur of de oppervlaktemorfologie van materialen en biologische objecten bestudeerd kan worden. Met EM kunnen details van enkele nanometers waargenomen worden. Bij het GI zijn twee transmissie elektronenmicroscopen (TEM) ondergebracht en alle gangbare EM hulpapparatuur. Gebruikers kunnen bovendien steunen op de kennis van een ervaren EM technicus.

De instrumenten zijn primair bestemd voor onderzoekers en studenten van de FNWI vakgroepen of personen die een vaste samenwerking hebben met FNWI afdelingen. Maar ook bedrijven en andere organisaties van buiten de FNWI kunnen onder bepaalde voorwaarden en tegen betaling gebruik maken van de voorzieningen.

De apparatuur wordt beheerd door Hetty Manenschijn. Hetty geeft de instructies over de bediening van deze EM instrumenten, maar ook advies over de keuze van technieken. Geïnteresseerden dienen tijdig met haar contact op te nemen.

Overzicht van de EM apparatuur:

  • Transmissie Elektronenmicroscopen (TEMs): Jeol 1400 en Jeol 2100
  • TEM randapparatuur (Opdampapparatuur, high pressure freezer, Vitrobot, (cryo)ultramicrotomen, een vriessubstitutie apparaat, messenmaker, vriesbreek apparaat, vries-plunger) > Meer
  • Software voor beeldacquisitie, -bewerking en -analyse > Meer

Assistentie

Bij afwezigheid

Jelle Postma
0243652199 
E-mail:j.postma@science.ru.nl
HG 01.222

Online reserveren

Bookings