Stereomicroscopie

Het Gemeenschappelijk Instrumentarium beschikt over één stereomicroscoop, die geschikt is voor opnames van structuren die groter zijn dan het bereik van onze typische confocale en widefield-systemen. Het systeem bevindt zich in een AP-1-ruimte, geschikt voor het werken met genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) op niveau ML-1, mits deze in een afgesloten houder zitten. Opnames kunnen gemaakt worden in monochroom of kleur.

Leica MZFLIII Stereomicroscope (kamer HG01.228, AP-1)

Afbeelding1

Deze binoculaire stereoscoop met verschuifbare zoom (analoog van 0.8x tot 10x) is geschikt voor objecten van ongeveer 100 mm tot enkele millimeters. Het systeem kan gebruikt worden in transmissie-, epi-illuminatie en darkfield-modus. Voor transmissiebelichting, vanuit de basis van het statief, kan de invalshoek van het licht met een spiegel vrij aangepast worden. Voor epi-illuminatie van bovenaf kan gekozen worden voor twee puntbronnen, dan wel een ringvormige lichtbron voor minder schaduw.

De afbeeldingen worden opgenomen met een CoolSnap 5M kleuren- en monochrome camera die bediend wordt vanuit de open-source software MicroManager 2.0.


Assistentie

Online boeking

Bookings