Zomerexpositie FNWI - Judith van Dinteren

Datum bericht: 31 juli 2019

Zomerexpositie FNWI - Judith van Dinteren

20 juli - 31 augustus 2019

Judith van Dinteren maakt textiele werken op een ambachtelijke manier. Ze ontwerpt o.a. graag sjaals, keukendoeken en placemats en werkt haar ideeën met veel zorg en aandacht uit op een houten weefgetouw. Op deze zomerexpositie is er ook een kleine collectie kleurige kussens te zien en een sjaal geweven van superzachte alpacawol.

Ze heeft zich de afgelopen tijd ook door het Huygensgebouw laten inspireren. In een serie van vier panelen met daarop geometrische vormen is de kleur groen van het gebouw o.a. verwerkt in de verticale randen en is de kleur oranje zeer aanwezig, zoals dat ook in het Huygensgebouw het geval is.

Judith werkt als gastvrouw in de Library of Science aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit Nijmegen. In haar vrije tijd is zij vaak te vinden in haar weefatelier. Meer informatie: www.yutke.nl

De tentoonstelling is verzorgd door de Tentoonstellingscommissie FNWI Radboud Universiteit Nijmegen / Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica / Huygensgebouw / Heijendaalseweg 135

Tel. 024-3652246. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 9.00-21.00 uur NB t/m 16 augustus tot 19.00u)
Zaterdag 9.00 - 16.00 uur NB t/m 17 augustus op zaterdag gesloten