Keuzegids 2021: Radboud opnieuw beste brede, klassieke universiteit

Datum bericht: 26 november 2020

De Radboud Universiteit is - net als vorig jaar, en voor de negende keer in tien jaar tijd - de beste brede, klassieke universiteit van Nederland volgens de Keuzegids Universiteiten.

De Keuzegids Universiteiten is een onafhankelijke gids die jaarlijks de bacheloropleidingen en universiteiten beoordeelt op basis van een eigen methodiek. Punten waarop gemeten wordt, zijn onder meer de vakkennis van docenten, de studielast en de kwaliteit van de faciliteiten. De Keuzegids baseert zich grotendeels op het oordeel van studenten in de Nationale Studenten Enquête.

Topopleiding

Beste-klassieke-universiteit

Vijf bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit krijgen vanwege hun hoge score (4,5 of 5 sterren) het predicaat 'topopleiding'. Dat betekent volgens de Keuzegids dat ze 'tot de top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs behoren'.

Eerste plaats

Topopleiding-universiteiten

Negen bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit zijn de beste in hun vakgebied:

De resultaten zijn te raadplegen op de website van de Keuzegids Universiteiten 2021. Vanaf de campus heeft iedereen gratis toegang, vanuit huis ook mits je verbinding maakt met eduVPN.

Wat is een brede universiteit?

Nederland telt 14 universiteiten (verenigd in de VSNU). Daarvan worden er 6 aangeduid als 'brede, klassieke universiteiten', omdat daar zowel alfa- als bètawetenschappen (inclusief medisch) en sociale wetenschappen vertegenwoordigd zijn. Behalve de Radboud Universiteit gaat het om de Rijksuniversiteit Groningen, de universiteiten van Leiden, Utrecht en Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.