Zoek in de site...

Pre-master opleidingen

HBO studenten die hun bachelor hebben behaald en een master willen doen bij FNWI kunnen een pre-masterprogramma volgen. Dit is een schakelprogramma waarbij je wordt klaargestoomd om op WO niveau in te stromen in een masterprogramma.

De volgende opleidingen bieden een pre-master programma aan:

Pre-Master's Introduction 2022

Start jij aankomend studiejaar met een pre-master? Kom dan naar de pre-Master's Introduction op woensdag 31 augustus 2022. Tijdens deze dag ontmoet je studieadviseurs en mede-studenten, en ontvang je meer informatie over studeren op onze faculteit. Meer informatie over aanmelden is binnenkort beschikbaar.

Het verschil tussen een HBO-bachelor en een WO-bachelor

Na een vierjarige hbo-opleiding heb je een  (hbo-)bachelor op zak. Een hbo-bachelor is over het algemeen praktijkgerichter en je bent na je opleiding direct klaar voor de arbeidsmarkt. Maar je kunt ook in voltijd, of later als je werkt in deeltijd, doorstuderen voor een hbo-master.

Bij de universiteit ben je na drie jaar (wo-)bachelor. Na de bachelorfase is je wetenschappelijke opleiding nog niet afgerond. Pas in de masterfase specialiseer je je en word je voorbereid op de arbeidsmarkt of een wetenschappelijke carrière. Hbo-studenten met een bachelordiploma zijn dus niet voorbereid op een wo-master. Over het algemeen moet je dan eerst een schakelprogramma doorlopen: de pre-master (Bron: HAN).