Zoek in de site...

Kick-off PROMPT: innovatie in persoonlijke gezondheidszorg

Datum bericht: 28 januari 2019

Op 29 januari zijn alle partners van het nieuwe onderzoeksproject PROMPT samengekomen voor de officiële kick-off. PROMPT is een publiek-private samenwerking in de regio Oost-Nederland. Binnen PROMPT ontwikkelen de partners een geïntegreerd systeem voor de diagnose, analyse en behandeling van mobiliteitsproblemen. Dit maakt een persoonlijke behandeling mogelijk van patiënten getroffen door hersenaandoeningen, zoals Parkinson.

Professor Richard van Wezel is de trekker van het project vanuit FNWI. Hij werkt samen met de Universiteit Twente en de mkb-bedrijven Orikami, Artinis en ANT Neuro. In het project combineren zij expertise op het gebied van Functional Near-Infrared Spectroscopy (fNIRS), Mobile Electroencephalography (EEG), valdetectie en voorspellingsalgoritmes, data-analyse en hersen- en mobiliteitsonderzoek. Het doel is om een mobiele tool te ontwikkelen die elke patiënt specifiek kan monitoren en persoonlijk advies geeft voor behandelopties.

PROMPT wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en heeft een looptijd van drie jaar.

Copyright ANT Neuro

EFRO logo