Glasbewerking

Werkplaats_Glasbewerking

Glas staat bekend als een van de beste materialen. Thermische, mechanische en chemische bestendigheid in combinatie met ongeevenaarde optische eigenschappen maken glas tot een zeer geschikt materiaal voor veel toepassingen.

Glas instrumentmakerij

Sorry, this website is not available in english, but we do speak english!

Bij de glasinstrumentmakerij kunt u terecht voor het vervaardigen van uiteenlopende apparaten, opstellingen en nieuw te ontwerpen producten.Ook voor advies met betrekking tot warm en/of koud-glas vraagstukken bent u altijd welkom.

Warme sectie

De "warme sectie" houdt zich bezig met de vervaardiging van glazen (test)opstelling, destillatieapparatuur, laserbuizen etc. De gebruikelijke glassoorten zijn borosilicaat en kwartsglas.

Naast het maken van nieuwe testopstellingen worden ook reparaties en aanpassingen aan bestaande opstellingen uitgevoerd.

borosilicate_cr

borosilicaat

Koude sectie

De "koude sectie" houdt zich bezig met het bewerken van harde en brosse materialen zoals glas, aluminiumoxyde, makor, siliciumcarbide en boriumnitride. Boren , frezen, zagen en polijsten zijn de standaard technieken. Om deze harde en brosse materialen te bewerken wordt gebruikt gemaakt van gereedschap voorzien van diamant.

foto2-ceramic

macor hexapools

foto3-machinableglass

aluminium oxide in

combinatie met saffier

Inlichtingen

Contactpersoon:  Peter Walraven

Telefoon:  52775

Locatie:  Mercator III, kamer 01.030