Careers to inspire

Van de ervaringen van anderen kun je een hoop leren. Laat je inspireren door:

  • De verhalen van onze alumni
  • Video's
  • Podcasts

Verhalen van alumni

Werken als psycholoog in het Arubaanse onderwijs

Dieuwertje van der Heijden vertelt over hoe zij als psycholoog van betekenis kan zijn voor kinderen op Aruba.

Foto Van der Heijden

Alumnus Communicatie- wetenschap Wilbert Mutsaers over zijn werk bij Spotify

Wilbert Mutsaers begon als communicatiestudent met plaatjes draaien in de Nijmeegse discotheek De Swing. Hij werd promovendus, maar kon een baan in de muziekindustrie niet weerstaan. #RadboudRecharge

Wilbert Mutsaers

Alumni-interviews door Jorrit Geels van CognAC

Jorrit Geels interviewde diverse Artificial Intelligence-alumni over hun loopbaan en hun tips voor huidige studenten. Of je nu AI studeert of niet, de antwoorden geven herkenbaarheid en inspiratie voor iedere student. Lees artikel #1#2, #3 en #4 op de website van CognAC!

Alumni Interviews Jorrit Geels

Kati Kühnen over zinvol werk voor chronisch zieken

Kati Kühnen (alumna Arbeids- en Organisatiepsychologie) zet zich in voor zinvol werk voor mensen met een chronische ziekte (bron: Intermediair.nl).

Kati Kühnen

Psychologie alumna Thecla Schaeffer als voormalig marketingbaas van G-Star

Thecla Schaeffer had als psychologiestudent niet kunnen bedenken dat ze ooit marketingdirecteur van het Nederlandse modemerk G-Star zou worden. Inmiddels is Thecla Hoofd Marketing bij Tony's Chocolonely! #RadboudRecharge

Thecla Schaeffer

Mike Ligthart over troostende robots voor zieke kinderen

Mike Ligthart (alumnus Artificial Intelligence) onderzoekt hoe sociale robots kinderen met kanker kunnen troosten (bron: Motherboard.vice.com).

Robot

Videos

Psychologie-alumna Ranah Baptist: 'afgestudeerd, en dan?'

Benieuwd hoe het leven van een afgestudeerde eruitziet? En kun je ook nog wel wat tips voor de eerste stappen op de arbeidsmarkt gebruiken? Check dit filmpje van onze alumna Ranah Baptist, of lees het interview waarin zij vertelt over haar ervaringen tijdens de opleiding Psychologie en hoe zij dit terug ziet in haar huidige baan.

Webinar: Oriënteren voor psychologen in opleiding door NIP

Het NIP organiseerde op 27 mei 2020 een baanbrekend webinar over de veelzijdige toepassing van psychologie in Corona-tijd. Mediapsycholoog Mischa Coster en consumentenpsycholoog Bart Schutz leiden je langs zes korte sessies waarin erkende psychologen je bijpraten over maatschappelijke vraagstukken en thema’s!

De Springplank van o.a. Eva Jinek, Leo Blokhuis en Jan Terlouw

In de rubriek Springplank van npo3 Brandpunt+ vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende persoon in hun carrière of leven is geweest.

Jan Terlouw

Podcasts

podcastBen jij nieuwsgiering naar ervaringsverhalen van mensen uit het werkveld? Wil jij meer weten over een bedrijf en hoe het daar aan toe gaat? Dan is een podcast misschien iets voor jou! Raak geïnspireerd door de verhalen, gasten en onderwerpen uit de podcastshows. Bonustip: misschien heeft het bedrijf dat jou tof lijkt ook wel een podcast, dus zoek dat vooral op!