Jezelf verder ontwikkelen

De dingen waar je goed in bent, hoeven niet per definitie de dingen te zijn waar je beter in wilt worden. Zo kun je misschien wel heel goed zijn in onderzoek doen, maar krijg je vooral energie als je bezig bent met mensen. Of andersom natuurlijk, en ligt je hart juist bij steeds beter leren onderzoeken.

Er zijn veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen naast je reguliere studieprogramma. Bij diverse organisaties kun je als vrijwilliger aan de slag gaan, je kunt een ervaring in het buitenland opdoen of je kunt jezelf op organisatorisch vlak uitdagen in commissies of besturen. Laat je inspireren door de onderstaande hand-out!

Ook een stage draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Het lopen van een stage in de bachelor is bij veel opleidingen geen verplichting. Op deze manier onderscheid jij je van de rest! Naast een boost voor je CV levert het ook relevante werkervaring op. Zo krijg je een beter beeld van jouw studie in de praktijk, maar kom je ook in contact met mensen uit jouw toekomstige werkveld. Wil je meer weten over een stage? Check de hand-out!

Overweeg je voor een bepaalde periode tijdens je opleiding naar het buitenland te gaan? Doen! Een buitenlandverblijf geeft een stimulans aan je persoonlijke ontwikkeling. Maar is ook nog eens goed voor je carrièreperspectief. Lees de onderstaande hand-out voor meer informatie over stages en over studeren in het buitenland.