Netwerken en LinkedIn

Heb jij hulp nodig bij het gebruiken en benutten van jouw LinkedIn pagina? Of wil je eens samen sparren over hoe je jouw netwerk kunt opbouwen of beter kunt inzetten? Maak een afspraak met de Career Officer.

Hoe gebruik je LinkedIn?

LinkedIn heeft wereldwijd meer dan 700 miljoen accounts en in Nederland alleen al bijna 8 miljoen. Grote kans dus dat de persoon die je graag wilt ontmoeten een profiel heeft op LinkedIn! De grote kracht van LinkedIn is dat je kunt zien via wie je met een persoon in contact kunt komen. Je kunt het medium gebruiken om jezelf te profileren, om met mensen in contact te komen, om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het werkveld van jouw interesse en ook als zoekmachine. In de hand-out lees je tips om je profiel te optimaliseren en hoe je strategisch interessante bedrijven of mensen kunt zoeken via LinkedIn.

Je kunt ook eens dit filmpje bekijken:

Netwerken

Netwerken klinkt nogal beladen, maar eigenlijk is het gewoon het leren kennen van mensen en opbouwen van vriendschappen. Het kan soms lastig en spannend zijn om contact te maken met mensen die verder van jouw persoonlijke leefwereld af staan . Eerste tip: het is een kwestie van gewoon doen! Een gesprek over gedeelde enthousiasme of over dezelfde worstelingen kan heel inspirerend zijn.

Zo’n "netwerk-gesprek" kan je ook veel opleveren, want uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de vacatures worden vervuld via het netwerk!

Hieronder vind je een hand-out met tips, tricks en voorbeeldvragen op het gebied van netwerken. Bedenk ook hoe je slim gebruik kunt maken van LinkedIn en onze alumni!