Over ons onderwijs

Als student aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen verdiep je je in menselijk gedrag, kunstmatige intelligentie, onderwijs en opvoeding, communicatie, maatschappij en cultuur. Tijdens je studie leer je niet alleen de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied, maar ontwikkel je ook onderzoeksvaardigheden waarmee je later zelf aan de slag kunt.

Het onderwijs binnen de faculteit huist in een breed aanbod aan bachelors, minors, pre-masters, masters en researchmasters. Onze docenten leiden onze studenten op tot ambitieuze, actieve en zelfstandig academici die weten hoe ze hun kennis kunnen inzetten voor bedrijven of organisaties. Na het behalen van een bachelor- of masterdiploma zijn oud-studenten (alumni) opnieuw welkom bij de faculteit. Zij kunnen hun kennis op peil houden of vergroten via een cursus, een postdoctorale (BIG-)- of maatwerkopleiding of nog laagdrempeliger: door het bijwonen van een symposium of congres.

Meer weten over de bachelors, (research)masters, of de nascholingsmogelijkheden? Kijk dan bij onze Opleidingen of het Aanschuifonderwijs of het Radboud CSW.

De mens en de maatschappij centraal

Bij de opleidingen van de faculteit staan de mens en de maatschappij centraal. Alle opleidingen focussen zich op een ander thema en kijken vanuit hun eigen perspectief naar maatschappelijke vraagstukken.

Meer weten? Bekijk de informatie over de afzonderlijke opleidingen of bezoek eens een Open Dag of meeloopdag waar we je graag meer vertellen over onze opleidingen.

Goed onderwijs door verbinding

Zonder verbinding is goed onderwijs niet mogelijk; denk aan verbinding met kennisinstituten over de grens en een verbinding met de praktijk van je vak. Maar ook de verbondenheid met elkaar telt in Nijmegen. De open en gemoedelijke sfeer is kenmerkend voor de Radboud Universiteit en voor het onderwijs in het bijzonder.

Hoe merk je dat? Studenten kennen vaak de docenten persoonlijk. Naast hoorcolleges, kiezen we als dat kan, bewust voor kleine werkgroepen waar contact makkelijk ontstaat en je mening telt. Deze aanpak zorgt voor een persoonlijke sfeer, die een goede basis vormt om te studeren.

Losse vakken volgen? Dat kan!

Wilt u uw kennis over een bepaald onderwerp updaten? Als u over het juiste opleidingsniveau beschikt, kunt u voordelig aanschuiven bij bestaande cursussen. Deze cursussen maken deel uit van het onderwijsprogramma van de bachelors van de faculteit. Soms bestaat er ook de mogelijkheid aan te schuiven bij een cursus van een master.

Lees meer bij Nascholing.