Aline Boels, bachelorstudent kunstmatige intelligentie

Aline Boels 2022-DvA-1556‘Mijn droom is dat studenten beter gezien en gehoord worden en zich ook gezien en gehoord voelen. Als studentambtenaar bij de @Gemeente Nijmegen verbind ik studenten, onderwijsinstellingen en de gemeente met elkaar. Ik denk mee en adviseer over thema’s als studentenwelzijn, studentenhuisvesting, sociale veiligheid, alcohol- en drugspreventie en internationalisering. Dat doe ik niet alleen, ik overleg bijvoorbeeld met studentenorganisaties en medezeggenschapsraden van de onderwijsinstellingen. En in het voorjaar organiseer ik de volgende Student & Stad-sessie. De Student & Stad-sessie is een bijeenkomst waar alle studenten in Nijmegen, ook die van de HAN en ROC, kunnen meepraten over de toekomst van onze stad.

De functie van studentambtenaar bestaat dit jaar voor het eerst en is ontzettend leuk om te doen. De gemeente staat open voor mijn ideeën en mijn collega’s zijn enorm behulpzaam. Het is interessant om als student zo een inkijkje te krijgen in de gemeente.

Ik kom zelf uit Delft, maar ben in mijn eerste jaar meteen op kamers gegaan. Na de introductie werd ik lid bij @Ovum Novum en werd ik actief bij mijn studievereniging @svcognac. Door bestuur-, commissie- en medezeggenschapswerk heb ik de studentenpopulatie goed leren kennen en ik voel me enorm verbonden met de stad. Het klinkt zo wel alsof ik van alles tegelijk doe, maar ook ik heb genoeg dagen waarin ik niks voor elkaar krijg. Het is soms moeilijk alles te combineren en ik heb het ook lastig met de coronamaatregelen. Daarom is het des te belangrijker dat studenten hun stem blijven laten horen, bijvoorbeeld via deze functie.’

Wil jij in contact komen met de studentambtenaar? Stuur dan een mail naar student@nijmegen.nl