Florian Kühnert, bachelorstudent Psychologie en coördinator van de Roze Week Nijmegen

Florian Kühnert

"Toen ik naar Nijmegen verhuisde, ging ik op zoek naar mensen zoals ikzelf. Veel studenten komen uit kleine dorpen of steden, waar ze niemand kennen die ook queer is. Het is belangrijk om gelijkgestemden te ontmoeten, maar ook om jezelf beter te leren kennen. Behalve sociale activiteiten organiseert de vereniging voor LHBT+-jongeren Dito! Nijmegen 'introductiegroepen', waar je kunt uitzoeken wie je bent, wie je leuk vindt en hoe je jezelf wilt uitdrukken.

Met de Roze Week willen we bewustwording creëren voor de LHBT+-gemeenschap in Nijmegen. Misschien heb je de regenboogvlaggen weleens gezien die we al meer dan tien jaar op de campus ophangen. Dit jaar is het thema 'Colour your perspective', waarbij we aandacht besteden aan groepen binnen onze community die niet zoveel in de spotlights staan als ze verdienen.

Tijdens deze coronatijd is het nog moeilijker om mensen te ontmoeten en je niet alleen te voelen, niet alleen wat sociale activiteiten betreft, maar ook wat je identiteit betreft. Het is belangrijk om de eerste stap te zetten. Doe mee met onze activiteiten, geef je op als medeorganisator of stuur ons gewoon een berichtje. Dan kijken we samen wel wat de volgende stap wordt."

Florian Kühnert, bachelorstudent psychologie en coördinator van de Roze Week Nijmegen

#WeAreRadboud