Marieke Fransen, hoogleraar positive communication science

Marieke Fransen klein

‘In het begin moest ik best wel wennen aan de term “positive communication science”, want het klinkt haast alsof je de hele tijd vrolijk en positief gaat communiceren. Waar het in feite om gaat is dat we proberen om met communicatie een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik vind het tof om te weten waarom mensen doen wat ze doen; communicatie speelt daar een grote rol in.

Ik ben in januari begonnen aan de Radboud, het is een rare tijd om van baan te wisselen. Het was dan ook best spannend om te beginnen en alles online te moeten doen, maar mijn studenten zijn heel begripvol en enthousiast. Om nieuwe collega’s te leren kennen heb ik iedereen in het begin uitgenodigd om samen te wandelen, dat was echt heel leuk. Waar je vóór corona alleen even snel een hand zou geven, voerde ik nu meteen langere gesprekken. Eigenlijk zijn al mijn ervaringen met studenten en collega’s heel positief; ik ben warm ontvangen.

Het leukste aan werken op een universiteit is dat er altijd vernieuwing gaande is. Er komen telkens nieuwe, jonge mensen met nieuwe ideeën, dat zorgt voor een ontzettend inspirerende omgeving.’

Marieke Fransen – Hoogleraar Positive Communication Science
#WeAreRadboud