Faculteit der Sociale Wetenschappen

Bereid je goed voor op je tentamens!

Datum bericht: 2 januari 2023

De tentamenperiode is al spannend genoeg zonder je druk te hoeven maken over inschrijvingen, voorzieningen en verlopen identiteitskaarten. Zorg er daarom voor dat je je goed voorbereidt voor je tentamens!

Inschrijvingen en voorzieningen
Je kunt je tot vijf werkdagen van tevoren inschrijven voor een tentamen. Dan moet je ook uiterlijk eventuele voorzieningen hebben aangevraagd. Maak het voor jezelf niet te spannend en schrijf je gewoon direct in! Drie dagen voor het tentamen wordt duidelijk welke stoel je toegewezen hebt gekregen.

Identificatie
Bij elk tentamen wordt je gevraagd om je te identificeren. Ben je je identificatiebewijs kwijt of is deze gestolen? Toon dan bewijs van een afspraak bij de gemeente om een nieuw identiteitsbewijs te laten maken en meld je minstens een dag voor het tentamen bij STIP. STIP geeft vervolgens een verklaring af die je bij het tentamen kan laten zien.

Inloggegevens
Zorg ervoor dat je je studentnummer en wachtwoord weet. Als je deze gegevens niet bij de hand hebt, dan is het helaas niet mogelijk om deel te nemen aan sommige tentamens. Voorheen was het nog wel eens mogelijk om alsnog deel te nemen, maar vanaf deze periode zijn je inloggegevens noodzakelijk.

Hier kan je op je gemak alle tentamenregels terugvinden en je goed voorbereiden op deze periode. Heel veel succes!