Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Bijvak of minor volgen

Je bent welkom om bij de opleidingen van Sociale Wetenschappen een bijvak of minor te kiezen. Dat doe je zo:

 1. Bekijk welke losse cursussen of samenhangende minoren per opleiding openstaan voor bijvakkers:
 1. Check of je voldoet aan de toelatingsvereisten
  Lees de toelatingsvereisten in de cursusbeschrijving van de cursus(sen) van jouw voorkeur goed door.
  Voldoe je niet aan de vereisten, dan is deelname niet mogelijk. Zoek dan een andere cursus van je interesse.
 2. Past het bijvak in jouw rooster?
  Bekijk of het bijvak/ de bijvakken/ de minor past in jouw rooster en voorkom dat bijvakken of tentamens overlappen. Bekijk het stappenplan Persoonlijk rooster.
 3. Zorg voor tijdige inschrijving als bijvakker
  Studenten van andere RU-opleidingen kunnen zichzelf inschrijven voor een bijvak via Osiris. Studenten van andere universiteiten of hbo-instellingen kunnen zich inschrijven via dit stappenplan. STIP kan jou pas inschrijven voor cursussen, nadat jouw inschrijving bij de Radboud volledig is verwerkt. De deadline voor bijvak-aanmelding (voor niet-RU studenten) in semester 1 is 1 juli; voor semester 2 is dat 1 december. Het gaat hier om een garantiedeadline. Dit betekent dat je je ook na de deadline nog kunt aanmelden, maar dat we je geen garantie kunnen geven op tijdige verwerking. In veel gevallen ben je echter nog meer dan welkom om een bijvak te komen volgen. Na 31 augustus (semester 1) en 31 januari (semester 2) nemen we geen aanmeldingen meer in behandeling.
 4. Het maximale uit een bijvak halen vergt extra inspanningen van jouw kant
  • Ga aan de hand van de cursusomschrijving na of er hiaten in je voorkennis zitten en werk deze door zelfstudie zoveel mogelijk weg.
  • Lees in de cursushandleiding in de Brightspace course hoe de cursus precies in elkaar zit en wat er wanneer van je verwacht wordt.
  • Bekijk de campus-plattegrond en afkortingen van de onderwijszalen, zodat je weet waar je moet zijn. Bekijk ook waar de studiewerkplekken te vinden zijn.
  • Zoek actief samenwerking met mede-studenten: samen studeren en discussiëren loont!
  • Verdiep je in belangrijke regels en systemen van de gast-opleiding.
 5. Moet je onverhoopt het hertentamen maken voor jouw bijvak? Schrijf je dan zelf in via Osiris Student. STIP heeft jou alleen voor de eerste toetsgelenheid ingeschreven.