Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

RU Ready Social Sciences

Ben jij klaar voor september? Lees op deze pagina meer informatie over je rooster, Brightspace, de campus, e-mail en studeren in Nijmegen.

Welke vraag stel je waar?

De Faculteit der Sociale Wetenschappen en de Radboud Universiteit bieden allerlei faciliteiten en contactpersonen voor uiteenlopende kwesties. Door middel van een flowchart kan je precies zien waar je terecht kunt met je vraag.

Studiegids

In de studiegidsen vind je informatie over cursussen, de indeling van je programma, keuzevakken, minoren en de organisatie van je opleiding.

Studentenportal

portal

In de studentenportal vind je een overzicht van o.a. je mail, rooster, cijfers, Brightspace en nieuwsberichten. Ook vind je hier links naar o.a. informatie over buitenlandstudie/ stage, regelingen, formulieren en contactpersonen van je studie.

E-mail

mail

Als student krijg je een emailadres van de Radboud Universiteit. Je docenten, de faculteit, Dienst Studentenzaken en andere personen en diensten van de universiteit gebruiken dit emailadres om met jou te communiceren.

Rooster

rooster

Middels je rooster kom je erachter waar en wanneer je colleges en tentamens plaatsvinden. De definitieve roosters voor 2023-2024 worden uiterlijk 31 juli 2023 gepubliceerd. De roosters worden gepubliceerd in je persoonlijk rooster en op de studentenportal.

Brightspace

brightspace_1

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Radboud Universiteit. Op Brightspace vind je bijvoorbeeld cursusinformatie, documenten, weblectures en kun je opdrachten inleveren. Kijk hier dus geregeld naar!

Osiris

osiris

Via OSIRIS schrijf je je in voor vakken en tentamens, maar ook je studievoortgang wordt hierin bijgehouden. Zo zie je direct hoe veel studiepunten je hebt en wat je nog moet doen.

Campus

campus_1 (1)

Waar vind je je collegezaal, studiewerkplek of kopje koffie? Wat betekenen de afkortingen in mijn rooster? Bekijk hier de plattegrond van de campus en maak jezelf alvast wegwijs!

Bring your own device

In het faculteitsgebouw gebruiken we het 'bring your own device'-principe. Dit betekent dat we geen vaste computers hebben, maar dat er wordt verwacht dat iedereen een eigen laptop/tablet meeneemt.

Studie & jouw welzijn

Voor goede studieomstandigheden en een fijne studententijd, is het belangrijk dat je goed in je vel zit. De faculteit biedt faciliteiten en dienstverleners die jou kunnen helpen bij eventuele vragen en problemen. Weet je niet waar je met een bepaalde vraag terecht kunt? Bekijk dan ons overzicht.

Hoe werkt mijn persoonlijke rooster?

In dit filmpje leggen we je uit hoe je je rooster moet samenstellen en raadplegen, zodat je precies kunt zien waar en wanneer je hoorcolleges plaatsvinden.

Hoe bestel ik studiemateriaal?

Kijk deze video om uitleg te krijgen over het bestellen van cursusmaterialen, zoals de cursushandleiding en literatuur. Bij veel studieverenigingen kun je met korting boeken kopen. Bekijk deze lijst met studieverenigingen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Universiteitsbrede vragen

Heb je vragen over bijvoorbeeld je inschrijving aan de universiteit, collegegeld, je RU-account of andere vragen die niet opleidings- of faculteitsgebonden zijn, kijk dan op de site van Dienst Studentenzaken.

Hoe schrijf ik mij in voor een cursus?

In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je je inschrijft voor een cursus.