Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

RADAr: academische taalvaardigheid Nederlands/Engels (voor eerstejaars studenten)

Vanaf studiejaar 2022-2023 nemen onze bachelorstudenten in hun eerste jaar deel aan de cursus academische taalvaardigheid. Deze cursus bestaat uit een inleidend hoorcollege (dit jaar op woensdag 13 september), hulpmiddelen in Brightspace, de taaltoets en eventueel ondersteunende werkcolleges. Je volgt de cursus in de voertaal van je opleiding.

Je wordt door STIP ingeschreven voor de OSIRIS-cursus, de Brightspace-cursus en deelname aan de toets. In Brightspace vind je alle informatie over de taaltoets, de toolbox en de studiehandleiding. Het hoorcollege vindt plaats in september, de toets in oktober (voorafgaand aan de eerste tentamenweek). Scoor je beneden de norm op de toets? Dan neem je deel aan de ondersteunende werkcolleges. Deze vinden plaats in periode 2. Inschrijven voor de werkgroepen gaat via Brightspace en gaat open nadat de toetsresultaten bekend zijn gemaakt.

Kijk voor meer informatie op Brightspace en in de studiegids bij de RADAr: Academische taalvaardigheid of RADAr: academic language proficiency (afhankelijk van de voertaal van jouw opleiding).
Mocht deze link niet openen, ga dan naar de Osiris onderwijscatalogus en zoek op SOW-RADAR-NL of SOW-RADAR-EN.

Wil je nu alvast kijken hoe het is gesteld met je taalvaardigheid? Doe dan hier de oefentoets.