Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Informatie over materiaal

Onze collectie

De collectie omvat ruim 1400 verschillende materialen en wetenschappelijke literatuur. Er zijn testmaterialen aanwezig op het gebied van persoonlijkheidsdiagnostiek, didactisch onderzoek, intelligentieonderzoek en sociaal-emotioneel onderzoek. Materialen die ingezet kunnen worden tijdens de behandelfase hebben we op het terrein van gedrags-, leer- en sociaal-emotionele problemen en gehandicaptenzorg.

Digitale afname WAIS-IV-NL en WISC-V-NL

Voor stagiaires van de opleidingen PWO en Psychologie en cursisten van het RCSW bieden wij de mogelijkheid om de WAIS-IV-NL en de WISC-V-NL digitaal af te nemen met behulp van 2 iPads. Vraag bij de medewerkers van de Sociotheek naar de mogelijkheden.

COTAN

Voordat je een test gaat gebruiken voor je psychodiagnostisch onderzoek kun je via de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTANbekijken of de test voldoet aan de normen. De COTAN beoordeelt een breed scala aan tests, toetsen en vragenlijsten die in Nederland worden gebruikt en bij de COTAN ter beoordeling zijn aangeboden. In de online COTAN Documentatie vind je een compleet en actueel overzicht van deze beoordelingen en aanvullende informatie.

Uitgeverijen en informatieve websites

Er is veel informatie over (nieuwe) test- en behandelmaterialen te vinden op de sites van verschillende uitgevers:

Zoek je wetenschappelijke literatuur, vragenlijsten, scoringshulpen en overige informatie over test- en behandelmaterialen, kijk dan op de volgende sites: