Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Studentsystemen

Op deze pagina vind je handleidingen voor de ICT-systemen van de Radboud Universiteit. Indien je een nieuwe student bent, raden we je aan om de onderstaande stappen door te lopen.

1. Identity Management

2. Studentenportal

3. Inschrijven voor werkgroepen


1. Identity Management

Voordat je de systemen van de Radboud Universiteit kunt gebruiken, dien je eerst je account in te stellen en te activeren op de website van Identity Management.

Heb je vervolgens problemen met inloggen? Let dan goed op het volgende:
- Log je in met een studentnummer (een s en 7 cijfers)?
- Gebruik je het juiste wachtwoord? In een e-mail van Dienst Studentenzaken heb je een activatiecode ontvangen. Met deze code kun je je wachtwoord instellen. Mocht je een nieuwe activatiecode nodig hebben, dan kun je deze aanvragen via www.ru.nl/nieuwwachtwoord
- Ben je ingeschreven als student?
- Heb je nog steeds problemen met inloggen? Meld je probleem dan bij Dienst Studentenzaken (balie@dsz.ru.nl).

2. Studentenportal

Via de Studentenportal kun je onder andere Brightspace-berichten en e-mails lezen, verschillende nieuwsbronnen volgen, je rooster raadplegen, je inschrijven voor vakken en tentamencijfers bekijken.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste onderdelen van de Studentenportal.

Osiris

In Osiris kun je je in- en uitschrijven voor onderwijs en je onderwijsresultaten inzien. Dit doe je het makkelijkste met de cursuscode van het vak. Deze kun je vinden in de studiegids.

Persoonlijk rooster

Het persoonlijke rooster is een overzicht van alle cursussen en werkgroepen waarvoor je bent ingeschreven. Je kan het persoonlijk rooster naar eigen wens instellen. De tentamens en herkansingen kunnen ook toegevoegd worden aan het persoonlijke rooster. Je kunt jouw studieprogramma in één keer toevoegen door bij 'rooster toevoegen' voor 'studieprogramma' te kiezen. In het volgende scherm kun je jouw studieprogramma zoeken en toevoegen. Op deze pagina kun je een instructiefilmpje vinden over het persoonlijk rooster.

Via de roosterpagina van het betreffende jaar kun je informatie per cursus of studieprogramma opvragen. Onder de studieprogramma's zijn roosters te vinden van tentamenweken per opleiding en opleidingsjaar.

Studiegids

In de studiegids vind je alle inhoudelijke informatie over de vakken die je gaat volgen. Klik op de opleiding die je volgt om per studiejaar alle vakken te bekijken.

Brightspace

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Radboud Universiteit. Hier vind je de volgende informatie:
- Mededelingen van de docent.
- Algemene cursusinformatie, zoals het cursusrooster en de studiegids.
- Taken, opdrachten en slides van de hoorcolleges.
Bij sommige cursussen kun je gevraagd worden om op Brightspace mee te discussiëren, opdrachten in te leveren of je te registreren voor groepsopdrachten.

Heb je vervolgens problemen met de toegang tot een cursus? Let dan goed op het volgende:

  • Heb je je (via Osiris) ingeschreven voor deze cursus?
  • Heb je wel toegang tot andere cursussen en/of communities? Zo ja, vraag na of de docent de cursus al heeft opengesteld voor studenten.
  • Heb je nog steeds problemen met de toegang tot een cursus? Stuur een e-mail naar stip@socsci.ru.nl. Vermeld daarbij je studentnummer, je naam, de naam van de cursus en indien mogelijk de cursuscode.

Exchange

Microsoft Exchange is de standaard e-mail- en agendavoorziening voor alle medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit. Exchange is te gebruiken via https://mail.ru.nl/. Bij het aanmelden moet je vóór je s-nummer ru\ invoeren (bijvoorbeeld ru\s123456). Je kunt ook inloggen met je (primaire) e-mailadres. Indien gewenst, kun je e-mails automatisch laten doorsturen naar bijvoorbeeld een Hotmail- of Gmail-adres. Bekijk ook de website over e-mail. Hulp nodig? Stuur een e-mail naar icthelpdesk@ru.nl.

3. Inschrijven voor cursussen

Meld je voor de gewenste cursus aan in Osiris. Mocht dit niet lukken, lees dan eerst de handleiding. Lukt het dan nog niet, zoek dan de cursuscode op en neem contact op met het STIP (024-3616163 of stip@socsci.ru.nl).