Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Coronastress

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. Mensen vragen zich af hoe lang dit nog gaat duren. Ze maken zich zorgen om de gezondheid van zichzelf of van een naaste. Maar ook over de toekomst, bijvoorbeeld over hoe het verder moet met hun baan, of een vakantie nog door kan gaan of over wat voor invloed dit heeft op de economie. De huidige situatie is nieuw terrein voor iedereen en dat betekent dat veel mensen zoekende zijn in hoe ze het beste op de nieuwe situatie kunnen reageren.

Maak hier gratis een account aan, dan vind je het progamma 'Omgaan met coronastress'. In het programma krijg je concrete tools die je helpen in het omgaan met de lastige gedachten en gevoelens waar je door de aanwezigheid van het coronavirus mee kunt worstelen. Ook kunnen de tools je helpen om klachten die je nog niet ervaart te voorkomen. Ze kunnen een bijdrage leveren om tot rust te komen en juist meer aandacht te schenken aan de dingen die belangrijk voor je zijn.

Brightspace cursus 'How to study in times of corona'

In Brightspace is er een cursus 'How to study in times of corona' waarin webinars, e-learnings en allerlei tips worden gedeeld. Meld je aan via Osiris met de cursuscode ASB-DISTLEARNING om toegang te krijgen tot de cursus.
Alvast ter inspiratie, een greep uit het materiaal:

Kijk hier voor nog meer advies en begeleiding tijdens het coronavirus.