Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Gezondheidscheck

Hoe voel je je? Pieker je veel, ben je vaak erg zenuwachtig voor tentamens of ervaar je stress tijdens je studietijd? Je fysieke en mentale gezondheid is van levensbelang. Je studententijd is misschien wel dé periode in je leven waarin je jezelf het meest ontwikkelt en het beste leert kennen. Wees dus zuinig op jezelf en zorg goed voor je welzijn. Om je hierbij te helpen, heeft de Radboud Universiteit in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een gezondheidscheck ontwikkeld. In de gezondheidscheck beantwoord je vragen over je gemoedstoestand en je fitheid. Zo zie je hoe gezond je bent en kan je jouw gezondheid vergelijken met andere studenten, uiteraard volledig geanonimiseerd. Na afloop van de test worden je resultaten per e-mail naar je toegestuurd en krijg je feedback, tips om je je gezondheid zelf te verbeteren én lokale verwijzingen naar instanties en faciliteiten die je daarbij kunnen helpen.

De Radboud Universiteit kan de anonieme gegevens van alle studenten gebruiken om actie te ondernemen en nieuwe activiteiten en faciliteiten in te richten ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van de studenten. Daarnaast kan de universiteit deze resultaten vergelijken met de resultaten van de Universiteit van Amsterdam en hierover intern en extern communiceren. De Radboud Universiteit zal hiervoor nooit individuele gegevens en namen gebruiken.

Je kunt hier terecht voor de gezondheidscheck. Voor vragen over de gezondheidscheck kun je terecht bij projectleider Eljan Smeets: e.smeets@ru.nl