Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Studiebegeleiding

Als student kan je gebruikmaken van verschillende manieren van studiebegeleiding.

Studeren met een functiebeperking

Voor studenten met een specifieke hulpvraag of functionele beperking (zoals dyslexie, een (chronische) ziekte, AD(H)D, depressie, autisme, lichamelijke functiebeperking) heeft de Radboud Universiteit een aantal voorzieningen en regelingen. Meer informatie vind je hier.

Studeren met voorzieningen

Studenten kunnen op grond van een specifieke hulpvraag of functionele beperking voorzieningen nodig hebben om succesvol te kunnen studeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd. Meer informatie vind je hier.

Academisch Schrijfcentrum

Het schrijven van een goede academische tekst is niet gemakkelijk. Heb je een schrijfopdracht te volbrengen, bijvoorbeeld een essay, scriptie, betoog of artikel, dan staan de medewerkers van het universitaire schrijfcentrum klaar om je daarbij te helpen. Hun hoofddoel is je te helpen je schrijfvaardigheid verder te ontwikkelen, zodat je bij iedere volgende schrijfopdracht daar je voordeel mee kunt doen. Meer informatie vind je hier.

Cursussen, trainingen en workshops

De Radboud Universiteit heeft verschillende cursussen, trainingen en workshops die je kunnen helpen om beter te studeren. Zo zijn er praktische cursussen, trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, maar ook self help programma's die je online kunt volgen. Klik hier voor een overzicht.