Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Studieadviseurs Communicatiewetenschap

Bij een studieadviseur kun je terecht met alles dat over je studie gaat of raakt. Dat is dus heel breed. Van concrete vragen over je planning, manier van studeren, invulling keuzeruimte, keuzes voor stage of master tot reflecteren op je toekomst, studietwijfels of problemen met een docent, doorverwijzingen naar andere deskundigen of trainingen, tentamenvoorzieningen, advies over verzoek voor examencommissie of regeling waar je gebruik van kan maken in geval van bijv. dyslexie of topsport.

Als er persoonlijke problemen spelen bij jezelf of in je thuissituatie die van invloed zijn op jouw functioneren en je studie, is het ook verstandig om dit met de studieadviseur te bespreken. Er kan gekeken worden naar eventuele oplossingen, aanpak, regelingen die voor jou gelden of eventueel een doorverwijzing voor verdere hulp of ondersteuning.

De studieadviseurs gaan vertrouwelijk om met de dingen die worden besproken. Na een gesprek wordt door de studieadviseur een notitie in Osiris gemaakt, die informatie is alleen zichtbaar voor jou en alle studieadviseurs van je eigen opleiding. Alleen met jouw toestemming worden notities soms gedeeld met bijvoorbeeld een studentendecaan, studentenpsycholoog of trainer. Notities van studieadviseurs zijn nooit zichtbaar voor coaches of docenten.

De studieadviseur is ook adviserend lid van de opleidingscommissie, de examencommissie en de commissie Studieadvies Eerste Jaar.

Hoe bereik je de studieadviseur?

  • E-mail
    Voor korte vragen of mededelingen kun je mailenVermeld altijd je studentnummer.
  • Een afspraak inplannen 
    Een afspraak inplannen kan je doen via onderstaande buttons. Je kan kiezen voor een afspraak op de campus of online (Teams). Je ontvangt de afspraakinformatie in een bevestigings- en herinneringsmail.
    Heb je een afspraak gepland op de campus? Wanneer de deur gesloten is, dan is de studieadviseur nog in gesprek en kun je even in de buurt wachten. Houd er rekening mee dat afspraken altijd iets kunnen uitlopen.
  • LET OP: B2-studenten worden vanaf 1 mei 2024 begeleid door studieadviseur Sanne de Meijer. Afspraak maken kan via button die onder haar naam staat.

Studieadviseur Bachelor jaar 1 en 2

Esther Marsman
drs. Esther Marsman

Werkdagen: maandag, dinsdag en vrijdag
E-mailesther.marsman@ru.nl 
Kamer: MM 04.373

Afspraak maken B1 & B2 (B2: vanaf 1 mei afspraak met Sanne)

Studieadviseur Bachelor jaar 3 en hoger, Pre-master, HBO-minor en master

Studieadviseur Bachelor jaar 3 en hoger, Pre-master, HBO-minor en master

Jolanda van den Boogaard Sanne de Meijer
drs. Jolanda van den Boogaard drs. Sanne de Meijer
Werkdagen: maandagdinsdagochtend en vrijdag
E-mail: 
jolanda.vandenboogaard@ru.nl
Kamer: 
MM 04.375
Werkdagen: dinsdagwoensdag en donderdag
E-mail: 
sanne.demeijer@ru.nl
Kamer: 
MM 04.375

Afspraak maken B3+, pre-master, hbo-minor en master

Afspraak maken B3+, pre-master, hbo-minor, master en vanaf 1 mei ook B2