Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Keuzecursussen in jouw SVO in Osiris

Elke student is gekoppeld aan een examenprogramma in Osiris, in jouw geval is dat het examenprogramma Bachelor Communicatiewetenschap (CW). Je kunt dat onder Studievoortgangsoverzicht (SVO) terug vinden in Osiris. In dat SVO staan alle cursussen die je moet doen om je bachelor CW te kunnen behalen.

Indeling SVO – vrije keuzeruimte

In het examenprogramma staan ook de cursussen die je hebt gedaan voor je Vrije keuze ruimte. Die cursussen zijn terug te vinden zijn onder het kopje Vrije ruimte (20 EC), en komen dus niet onder B2 (5 EC) en onder B3 (15 EC) te staan. Hierdoor staan alle cursussen voor de Vrije keuze ruimte overzichtelijk bij elkaar.

Planning vrije ruimte

Qua nominale planning (als je je bachelor in 3 jaar wilt behalen ofwel 60 EC per studiejaar behaalt) betekent dit dus nog steeds dat je een keuzecursus (5 EC) in B2 behaalt en de overige keuzecursussen (15 EC) in B3. De verdeling van 5 en 15 EC is niet strikt. Het is ook mogelijk dat je in B2 een cursus van bijvoorbeeld 4 of 6 EC behaalt en dat in B3 dan overeenkomstig nog 16 of 14 EC moet halen om aan de minimaal te behalen studielast van 20 EC te komen.

Minor (Social Media)

Een minor is een samenhangend pakket aan cursussen die je in zijn geheel kan doen. Vaak moet je je naast de inschrijving voor de afzonderlijke cursussen ook inschrijven voor de minor in zijn geheel. De behaalde cursussen komen onder je Vrije ruimte te staan, maar de minor in zijn geheel (Minor+naam) komt NIET op je SVO Bachelor CW te staan. Wel krijg je met de inschrijving voor de gehele minor een apart SVO van de minor Social Media in Osiris. Daarmee heb je dan een formeel overzicht inclusief cijferlijst van de minor. Dit geldt ook voor de minor Social Media die CW aanbiedt, in de studiegids kun je meer lezen over inschrijven voor de minor Social Media.

Hoe krijg je behaalde studiepunten voor vrije ruimte op het SVO?

Je kunt cursussen voor de vrije ruimte volgen bij CW, andere opleidingen aan de RU of aan andere WO-instellingen in binnen- of buitenland. Ook studiepunten die je hebt behaald voor aanvang van je opleiding CW kan je soms gebruiken voor invulling van de vrije ruimte. Volg je, tijdens je inschrijving bij CW, keuzecursussen bij CW of bij een andere opleiding aan de RU dan komen die studiepunten automatisch onder Vrije ruimte in Osiris te staan. In alle andere gevallen gelden bepaalde regels en moet je zelf actie ondernemen. Dat kan je hier nalezen.

Extra cursussen

Je mag ook extra cursussen volgen tijdens je bachelor, dus bovenop de 20 EC die je moet behalen voor de vrije ruimte.  De extra cursussen komen ook op je SVO (en diplomasupplement) te staan onder het kopje Extra-curriculaire cursussen. Op het moment dat jij je bachelordiploma gaat aanvragen kun je aangeven welke cursussen jij onder Vrije ruimte wil opnemen en welke cursus(sen) onder Extra curriculair.

Waar kan ik mijn SVO vinden in Osiris?

Je kunt hier meer informatie vinden over het vinden van je SVO in Osiris.

Het is essentieel dat je SVO op orde is, zeker op het moment dat jij je bachelordiploma wil aanvragen. Controleer dus of het in jouw geval klopt. Klopt het niet? Neem dan contact op met de balie van STIP: stip@socsci.ru.nl.