Bij wie moet ik zijn
Tijdens je studie Communicatiewetenschap zijn er volop mogelijkheden om een tijdje in het buitenland te studeren. Bij Communicatiewetenschap bestaan een aantal samenwerkingsverbanden met buitenlandse universiteiten. Het is ook mogelijk via één van de andere uitwisselingsverbanden van de RU een periode in het buitenland te studeren. De oriëntatie en voorbereiding om naar het buitenland te gaan kosten tijd, reken op doorgaans één jaar voorbereidingstijd.
Het startpunt om je te oriënteren op mogelijkheden in het buitenland ligt bij de coördinator Internationalisering CW, Roel Boumans. Je kunt hem mailen om een afspraak in te plannen (roel.boumans@ru.nl).
Bij de volgende instanties/personen kan je terecht met de volgende soort vragen:
OPLEIDINGSNIVEAU
- Contactpersoon Internationalisering Communicatiewetenschap docent Roel Boumans: roel.boumans@ru.nl;
- (inhoudelijke) mogelijkheden verschillende uitwisselingsprogramma's, contactpersonen buitenlandse universiteiten, ondertekening van o.a. Learning Agreement
- Studieadviseur Sanne de Meijer: sanne.demeijer@ru.nl;
- Om te bepalen wat een geschikte periode is om te gaan/maken studieplanning: doorgaans is het tweede semester van het B3 jaar het meeste geschikte moment, maar dit hangt o.a. af van je studievoortgang.
- Tentamens
FACULTAIR NIVEAU: IOSS
- Coördinator Internationalisering Office Social Sciences: Patrick Beckers
- Overzicht zijn mogelijke uitwisselingsprogramma's binnen FSW, contactpersonen, procedure formulieren en beursaanvraag.
Voor meer informatie kijk op de site van site van International Office Social Sciences (IOSS).
CENTRAAL NIVEAU: RU
Op de site van Radboud International van de RU vind je nog meer uitwisselingsmogelijkheden, buiten Europa en vind je meer informatie over onder andere beurzen.