Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Na je bachelor/pre-master

Houd de mededelingen op de opleidingspagina op Brightspace in de gaten voor aankondigingen over voorlichting over de master.

Na het afronden van je bachelor Communicatiewetenschap zijn er verschillende mogelijkheden voor wat betreft doorstuderen.

De opleiding Communicatiewetenschap biedt de masteropleiding Communicatiewetenschap aan met daarbinnen de specialisaties:

  • Commerciële communicatie,
  • (Pro)sociale communicatie,
  • Nieuws en informatie, en
  • Vrij programma

Oriënteer je ook door cursusbeschrijvingen in de studiegids van de master te lezen.

Daarnaast kun je kiezen voor een tweejarige research master, namelijk de research master Social and Cultural Science of de research master Behavioural Science. Let op: toelating is selectief. Dit betekent dat je moet solliciteren om toelating te krijgen. Naast je cijfers is vooral motivatie doorslaggevend, dus laat je daar niet door afschrikken. De deadlines voor toelating zijn ook eerder.

Er zijn elk studiejaar Master Open Dagen aan de Radboud Universiteit waar ook voorlichting wordt gegeven over de master Communicatiewetenschap en bovenstaande research masters.

Ligt jouw interesse op een ander gebied, dan kan je natuurlijk kijken welke masters er aan de RU of bij andere universiteiten worden aangeboden.

Overstappen naar een master van een andere opleiding?
Als je een andere master wil gaan doen is het vaak noodzakelijk dat je een pre-master programma volgt. De omvang van zo'n programma kan variëren. Kijk daarom bij de studie-informatie van de betreffende opleiding wat de toelatingsvoorwaarden zijn en bekijk of je aan deze voorwaarden kan voldoen. Vragen over toelating tot een master van een andere opleiding kun je stellen aan de studieadviseur van de betreffende opleiding.