Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Wiskundetoets Communicatiewetenschap

Wil jij starten met de bachelor, pre-master, voorbereidende minor of hbo-minor Communicatiewetenschap en voldoe je niet aan de wiskunde-eis? Dan kun je deelnemen aan de wiskundetoets. Lees op deze pagina meer over:

Spelregels

De volgende spelregels gelden voor de wiskundetoets:

 • De toets wordt twee keer in het studiejaar aangeboden, in april en juni. Je mag aan beide toetsmomenten deelnemen, maar betaalt dan ook twee keer.
 • Er is geen mogelijkheid tot feedback of inzage na de toets.
 • De stof moet je zelfstandig bestuderen, er is geen mogelijkheid tot stellen van vragen.
 • De kosten voor iedere deelname zijn 75 euro.
 • Er mag bij het maken van de toets geen rekenmachine worden gebruikt.

Literatuur

Als voorbereiding op de toets wordt het volgende boek aanbevolen:

 • Franken, W.M. & Bouts, R.A. (2002). Wiskunde voor Statistiek. Bussum: Uitgeverij Coutinho ISBN 978 90 6283 317 7. Tevens vind je hier de tentamenstof (pdf, 38 kB).

Toetsmomenten, aanmelding en betaling

De wiskundetoets betreft een toets op papier en wordt op twee momenten op de campus van de Radboud Universiteit aangeboden:

 • woensdag 12 april 2023 van 12:45-15:45 uur (deadline reeds verstreken)
 • woensdag 7 juni 2023 van 12:45-15:45 uur (deadline aanmelden: 8 mei 2023)

Inschrijven voor de wiskundetoets verloopt via het webformulier. Enkele dagen na de aanmelddeadline voor de wiskundetoets ontvang je per e-mail een betaallink.  Zonder betaling kun je niet deelnemen aan de toets, dus zorg dat je binnen een week na ontvangst van de betaallink betaalt. Let op: na betaling is restitutie van het bedrag van 75 euro niet meer mogelijk.

Uiterlijk een week voor de toets krijg je per e-mail bericht over de locatie waar de toets plaatsvindt.

Corrspondentie

Op het door jou opgegeven e-mailadres zal je belangrijke informatie ontvangen, zoals de locatie waar de toets wordt afgenomen en ook de uitslag van de wiskundetoets wordt naar dit mailadres gestuurd. Let op of een e-mail niet in je spambox is terecht gekomen.

Wanneer krijg je bericht:

 • Nadat je het aanmeldformulier hebt verstuurd krijg je een automatische bevestiging van aanmelding
 • Ongeveer een maand voor de wiskundetoets ontvang je de betaallink. Let op: betaling moet binnen een week gebeuren
 • Uiterlijk een week voor de toets ontvang je informatie over de locatie
 • Uitslag van de toets ontvang je uiterlijk drie weken na de toets (er is dan nog tijd om je -indien nodig- aan te melden voor de wiskundetoets in juni)

Resultaat wiskundetoets

Je ontvangt een e-mail met daarin je cijfer voor de wiskundetoets. Deze e-mail geldt als bewijs dat je hebt voldaan aan de wiskunde-eis. Je ontvangt géén certificaat. Als je via de e-mail het cijfer van de wiskundetoets hebt ontvangen kun je verdere stappen ondernemen:

Wiskundetoets behaald:

 • Je voldoet aan de wiskunde-eis en je kan je toelating verder in orde maken. Met vragen over toelating kun je terecht bij Admission Office Social Sciences: admissionsocialsciences@ru.nl

Wiskundetoets niet behaald:

 • Als je aan de toets in april hebt deelgenomen maar niet met een voldoende hebt afgesloten, kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan toets in juni. Meld je opnieuw aan met het webformulier, maak de betaling in orde en let op de aanmelddeadline!
 • Je kunt ook kiezen voor één van de alternatieven om te voldoen aan de wiskunde-eis, zoals OMPT-E of Boswell-Bèta

Contactgegevens

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar wiskundetoets.cw@ru.nl.

Alle informatie over de wiskundetoets is nadrukkelijk onder voorbehoud. Ontwikkelingen op het gebied van Covid-19 kunnen ervoor zorgen dat de tentamenorganisatie wijzigt. Aan deze tekst kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.