Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Alumni - Evy Dassen

Vacatures voor #antropologen? Die zijn er niet! Tenminste... Zelden vind je een vacature waarbij staat: 'Antropoloog Gezocht'. Ook wordt jaarlijks door diverse instanties gemeten hoe "kansrijk" of "succesvol" afgestudeerden van diverse studies zijn. Je raadt het wel: antropologen staan vrijwel altijd in de top 5 van "minst kansrijke afgestudeerden". Jammer, want hierdoor vrezen veel antropologen voor hun baankansen na afloop van hun studie.

Ik ben blij dat ik mezelf niet heb laten afschrikken door dit soort statistieken en verhalen. Doordat ik mijn gevoel en interesses gevolgd heb, kan ik nu met trots zeggen een baan gevonden te hebben die bij mij past. Vorige week maandag startte ik als Projectassistent van het LHBTI-projectteam binnen Team Inclusie en Diversiteit van Movisie. Ik heb enorm veel zin om mij komend jaar in te zetten voor belangrijke sociaal, maatschappelijke vraagstukken binnen deze thematiek.

Laat je dus niet afschrikken! "Succesvol zijn" zou niet gemeten moeten worden aan de hand van salaris of  baankansen, maar aan de hand van geluk, blijdschap en energie die het je brengt.

- Evy Dassen

evy dassen