Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Beschrijvende statistiek (Statistiektoets SOW-CAOSB1080A) voor pre-master CAOS

Aankomende pre-master studenten van Culturele Antropologie en ontwikkelingsstudies (CAOS) die niet voldoen aan de statistiek-eis, moeten eerst een statistiektoets maken voordat zij met de gewenste pre-master kunnen starten. Datzelfde geldt voor studenten die een hbo-minor willen volgen als voorbereiding op de premaster CAOS.

Informatie statistiektoets

Aan kandidaten voor de pre-master / hbo-minor wordt begeleiding aangeboden ter voorbereiding op de toets. De begeleiding bestaat uit colleges, verwerkingsopdrachten en een drietal responsiecolleges:

 • Videocolleges, verwerkingsopdrachten. Na aanmelding ontvang je een studentnummer en een wachtwoord (per mail) waarmee je toegang krijgt tot Brightspace. In Brightspace vind je het cursusmateriaal.
 • De online responsiecolleges die worden aangeboden ter voorbereiding op de statistiektoets vinden plaats op 12/6, 26/6 en 3/7 van 10.30-12.15 uur. In Brightspace vindt je een link om naar de online bijeenkomst te gaan.
 • Er zijn twee mogelijkheden om een toets te doen: op 10 juli en op 21 augustus.

Belangrijke punten:

 1. LET OP: De aanmelddeadline voor de pre-master is 1 juli 2023.
  a) Om deel te kunnen aan de zelfstudiemodule inclusief online begeleiding voor de statistiektoets is het echter noodzakelijk dat je hiervoor vóór 1 juni aanmeldt. Je kan dan deelnemen aan de toets in juli. Mocht je deze toets niet behaald hebben, dan word je automatisch aangemeld voor de tweede toets gelegenheid in augustus.
  b) Wanneer je je na 31 mei aanmeldt voor de statistiektoets kun je alléén deelnemen aan de toets in augustus. Je krijgt dan ook toegang tot de zelfstudiemodule.
 2. De statistiektoets moet voor de start van het studiejaar behaald zijn. Studenten die in studiejaar 2023-2024 willen starten met de pre-master CAOS /hbo-minor CAOS kunnen in juli / augustus 2023 deelnemen aan de toets.
 3. De uitslag van de toets wordt binnen 5 werkdagen bekend gemaakt in Osiris. De uitslag is definitief en er wordt geen inzage aangeboden.

In tabelvorm aanmelden en toets

Toets 2023

Aanmelden Online colleges Datum toets
juli 2023 vóór 1 juni 12 juni, 26 juni, 3 juli
10:30 - 12:15 uur
10 juli
augustus 2023 ná 1 juni tot
1 augustus
geen online colleges 21 augustus

Stappenplan aanmelding statistiektoets

 1. A: Pre-master studenten melden zich aan via Studielink en vervolgens aan Osiris Aanmelding.
  B: HBO-minor studenten kiezen voor de HBO-Minor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie via Kies op Maat en melden zich vervolgens aan via Osiris Aanmelding.
 2. Na de aanmelding ontvang je vanuit Studielink / Osiris Aanmelding een studentnummer. Dit nummer heb je nodig als je een inschrijving voor de statistiektoets wil doen bij de Radboud Universiteit.
 3. Inschrijven voor de statistiektoets doe je door invullen van het inschrijfformulier onderaan deze pagina. De kosten voor deelname voor de statistiektoets bedragen €100,00. Je ontvangt na je bevestiging een factuur van €100,00 van de debiteurenadministratie.
 4. Annulering is alleen schriftelijk mogelijk via een mail naar aanschuifonderwijsFSW@ru.nl tot uiterlijk één week voor aanvang van de cursus. LET OP: bij latere afmelding ben je verplicht de volledige cursusprijs van €100,00 te betalen.
 5. Met het behalen van de statistiektoets voldoe je aan de statistiek-eis die geldt voor toelating tot de premaster / HBO-minor. De toelatingscommissie beoordeelt jouw aanmelddossier. In Osiris Aanmelding kan je de stand van zaken rond jouw toelating volgen. Volg verder de instructies zoals beschreven op de website.

aanmelden

De aanmelddeadline voor de toets van 21 augustus 2023 is inmiddels verstreken.