Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Pre-master

Voor studenten die nog niet in het pre-masterprogramma zitten

Als je wilt instromen in de masteropleiding Pedagogische wetenschappen of Onderwijswetenschappen en je hebt wel een bachelordiploma maar geen universitaire bacheloropleiding Pedagogische wetenschappen of Onderwijswetenschappen afgerond, dan moet je eerst een pre-master volgen. Dat geldt zowel voor studenten met een hbo- als met een wo-bachelordiploma.

Wil je je aanmelden voor het pre-masterprogramma, schrijf je dan uiterlijk 30 april in voor de opleiding via Studielink. Vervolgens start het programma op 1 september. Er zijn geen andere instroommomenten.

Inhoud pre-master

Afhankelijk van welke masteropleiding je wilt instromen volg je een pre-masterprogramma. De opleiding biedt standaard drie pre-masterprogramma’s aan:

Heb je een universitaire bachelor afgerond dan kan het zijn dat je binnen het pre-masterprogramma extra vrijstellingen krijgt. Neem hiervoor contact op met de studieadviseur van het pre-masterprogramma: Nicole van Workum

Meer cursusinformatie vind je in de pre-master studiegids. Daarnaast zijn er voorlichtingsdagen in november en maart. De voorlichting over de pre-master wordt gecombineerd met de voorlichting over de masteropleiding. Voor meer informatie over de voorlichtingsdagen kun je terecht op de masterpagina.

Voor studenten die in het pre-masterprogramma zitten

Informatie over het programma en de cursussen vind je in de studiegids.

Door in te schrijven voor de cursus krijg je toegang tot de Brightspace omgeving van de cursus.

In Brightspace vind je naast de mededelingen van je eigen cursussen ook mededelingen vanuit de opleiding. In de agenda kun je voorlichtingsmomenten vinden die voor pre-masterstudenten van belang zijn.

Heb je alle pre-masteronderdelen behaald dan moet je je pre-mastercertificaat aanvragen en je inschrijven via studielink voor de masteropleiding. Het aanvragen van het pre-mastercertificaat gebeurt bij STIP.

Heb je vragen over je programma, zijn er persoonlijke zaken die je studie beïnvloeden en die je graag wilt bespreken, maak dan een afspraak met de studieadviseur via de agenda in de Portal of loop even binnen tijdens één van de inloopspreekuren.