Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Studievaardigheidsgroepen Psychologie

Click here for the English programme

Studievaardigheidsgroep

Ga voor een win-win-win situatie door in een kleine groep specifieke studievaardigheden aan te pakken. Je kunt ervaringen en ideeën uitwisselen, je leert van je medestudenten met soortgelijke ervaringen, en de studieadviseur geeft individueel advies waar nodig / gewenst. De sessies bieden voldoende tijd en ruimte voor individuele vragen en begeleiding en tegelijkertijd help je elkaar vooruit door het delen van ervaringen.

Zie voor meer informatie Brightspace (Programme space - B Psychologie / Content / Studieadviseurs)

In het kort

Wat: Studiebijeenkomst in een groep met een studieadviseur over specifieke studievaardigheden
Waarover: Studievaardigheden zoals Planning, Tentamenvoorbereiding, Stress, Uitstelgedrag
Wie: 3-6 studenten + 1 studieadviseur
Wanneer: 2 bijeenkomsten van 1 uur, met 3 weken ertussen, zie onderstaand rooster.
Waarom: Een combinatie van individuele begeleiding op maat en de meerwaarde van ervaringen, vragen, tips en inspiratie uitwisselen met medestudenten.
Waar: Op de campus!
Hoe schrijf ik me in: Zie het inschrijfformulier hieronder

Studievaardigheden

Plannen / organiseren
Goed plannen en organiseren is onlosmakelijk verbonden met studeren, maar hoe pak je dat aan en hoe ziet een goede (lees: haalbare) planning eruit? Hoe maak je een goede planning, en wat heb je vooral nodig om je er ook aan te houden? Wat is jouw grootste valkuil als het aankomt op het organiseren van je studie, en hoe voorkom je dat je die valkuilen zelf blijft graven? In de groep deel je kennis en ervaringen uit over wat wel en niet werkt, en kom je erachter hoe jouw ideale studieplanning eruit ziet.

Donderdag 25 november & donderdag 16 december | 9.00 – 10.00 uur

Tentamenvoorbereiding
Hoe zorg je ervoor dat je niet overspoeld raakt door leerwerk vlak voor de tentamens? Hoe ga je om met tentamenstress, en hoe kun je het zelfs in je voordeel laten werken? In deze twee groepssessies onderzoeken we wat een goede tentamenvoorbereiding inhoudt, en wat jij nodig hebt om op een prettigere manier de volgende tentamens in te gaan.

Dinsdag 16 november & dinsdag 7 december | 13.00 – 14.00 uur

Stress
Waar krijg jij stress van? Wat heb je al (tevergeefs) geprobeerd om je stress de baas te blijven? Stress heeft tegelijkertijd in veel gevallen wel degelijk een functie en het is de moeite waard om jouw stress eens onder de loep te nemen om er meer over te leren. In twee sessies gaan we dieper in om het wanneer en waarom van stress, en onderzoeken we gezamenlijk wat wel en niet werkt als het aankomt op stress.

Maandag 15 november & maandag 6 december | 13.00 - 14.00 uur

Uitstelgedrag
Iedereen doet het, en ook iedereen heeft er vervolgens ook vaak last van: uitstellen. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat jij vervelende (studietaken) uitstelt? Deze twee sessies richten zich op het helder krijgen wanneer en waarom jij uitstelgedrag vertoond, en gezamenlijk tot handvatten te komen die je helpen om uitstelgedrag aan te pakken.

Maandag 22 november & maandag 13 december | 15.30 – 16.30 uur
Maandag 29 november & maandag 20 december | 13.00 - 14.00 uur

Schrijf je in!

Per studievaardigheidsgroep is er plek voor maximaal 6 studenten, schrijf je dus snel in want vol = vol.

Let op: je kunt je niet meer inschrijven na 17:00 uur als de groepsessie de volgende dag plaatsvindt.