Faculteit der Sociale Wetenschappen
Zoek in de site...

Contactinformatie

Denk je na over een internationale studie-ervaring?
Zou je misschien wel een tijdje in het buitenland willen studeren, maar weet je nog niet zo goed hoe en wat? Of weet je juist al precies waar je heen wilt of welke ervaring je in het buitenland wilt opdoen? Begin met het maken van een afspraak met Charlot Sanders om meer informatie te krijgen of om je plannen verder uit te werken. Hier maak je online een afspraak met Charlot Sanders.

Wat kun je doen?
Je kunt op een buitenlandse universiteit cursussen volgen, een stage lopen of aan een summerschool deelnemen. Je kunt de examencommissie vragen of de activiteiten die je in het buitenland doet omgezet kunnen worden in EC's. Zo kun je bijvoorbeeld je minorvakken of de arbeidsmarktstage invullen met wat je tijdens je buitenlandse verblijf doet.

Waar kun je heen?
Je kunt zowel binnen Europa als buiten Europa terecht. Als je op een Europese universiteit cursussen wilt volgen, is het Erasmusprogramma uitermate geschikt. Hiermee regel je heel eenvoudig je toelating en financiering. Meer informatie over het Erasmusprogramma lees je hier. Een lijst met de internationale exchange partners waar de Radboud Universiteit mee samenwerkt, vind je hier.
Er zijn meer mogelijkheden dan dit. Dit kunnen we verder bespreken tijdens een afspraak.

Wanneer kun je gaan?
In periode 3 en 4 van het derde bachelor jaar is ruimte vrijgemaakt om naar het buitenland te gaan. Je hoeft hierdoor geen studievertraging op te lopen.

Waarom zou je gaan?
Persoonlijke ontwikkeling, jezelf leren kennen, nieuwe kennis, ervaring opdoen met hoe het er elders aan toe gaat, opbouw van je curriculum vitae, nieuwe mensen ontmoeten, een spannende en enerverende tijd beleven... en nog veel meer. Ben je bang voor studievertraging of hoge kosten? Weet dat het mogelijk is zonder studievertraging een internationale ervaring op te doen en dat er verschillende mogelijkheden tot financiering zijn. We helpen je daarbij graag!

Waar kan ik mijn learning agreement laten ondertekenen en (bij terugkomst) studiepunten laten erkennen?
Hiervoor kan je terecht bij Miranda Smeeman van het International Office Social Sciences (www.ru.nl/ioss/). Mailen kan naar ioss@ru.nl “t.a.v Mevr. Smeeman tbv exchange Sociologie”.

Niet alleen bij de opleiding Sociologie kan je terecht met vragen over studeren/ stage lopen in het buitenland. Ook op facultair en centraal niveau zijn er aanspreekpunten.
Zie deze links:

- facultair: International Office Social Sciences: www.ru.nl/ioss/

- centraal: Radboud International RU: www.ru.nl/radboudinternational/