Zoek in de site...

Dr. Annemarie van Stee ontvangt KHMW Hodshon Prijs 2020

Datum bericht: 28 april 2020

Een commissie van de Koninklijke Hollandse Maatschappij voor de Wetenschappen (KHMW) heeft besloten de Keetje Hodshon Prijs 2020 toe te kennen aan dr. Annemarie van Stee. Deze prestigieuze aanmoedigingsprijs is bedoeld voor oorspronkelijk onderzoek in de geesteswetenschappen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan één onderzoeker, dit keer in de categorie ‘Wijsbegeerte of Godgeleerdheid’. De Faculteit feliciteert Annemarie van Stee van harte!

Annemarie van SteeAnnemarie van Stee is filosoof aan de Radboud Universiteit en coördineert de minor Well-Being in Society en het opzetten van de interfacultaire master Well-Being, Policy and Society. Ze promoveerde in 2017 in Leiden op het wijsgerige proefschrift Understanding Existential Self-Understanding. Philosophy Meets Cognitive Neuroscience. Met haar achtergrond in zowel de filosofie als de neurowetenschappen kon ze in dit proefschrift recht doen aan beide disciplines. Meer informatie en publicaties zijn te vinden op haar persoonlijke website.

Over de KHMW Hodshon Prijs

De Keetje Hodshon Prijs is ingesteld door de J.C. Ruigrok Stichting te Haarlem als aanmoedigingsprijs voor onderzoekers die in het jaar van toekenning niet langer dan vijf jaar zijn gepromoveerd, ter bekroning van oorspronkelijk onderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen. Lees meer over de prijs

Uitreiking en juryrapport

De feestelijke uitreiking van de prijs, samen met de Ruigrok Prijs en de Van Marum Prijs, was voorzien voor 19 juni, 15.30 uur in het Hodshon Huis in Haarlem. Gezien de corona-maatregelen wordt binnenkort meer bekend over een alternatief evenement. Tevens komt dan het juryrapport beschikbaar en volgt op deze website een uitgebreider bericht over het onderzoek van dr. Van Stee en haar reactie op de prijs.

Blijf op de hoogte via Twitter