Filosoof Marc Slors nieuwe wetenschappelijk directeur van Radboud Reflects

Datum bericht: 8 mei 2020

marc_slors_1Marc Slors, hoogleraar Filosofie van cognitie en taal aan de Radboud Universiteit is vanaf 1 juli 2020 de nieuwe wetenschappelijk directeur van Radboud Reflects. Hij neemt het stokje over van Paul Bakker, hoogleraar Filosofie van de Middeleeuwen en de Renaissance aan de Radboud Universiteit, die zes jaar als directeur en als wetenschappelijk adviseur werkzaam was bij Radboud Reflects.

Paul Bakker heeft met veel plezier vorm gegeven aan zijn functie als directeur van Radboud Reflects. Onder zijn leiding is Radboud Reflects verder gegroeid als goed draaiende organisatie, die jaarlijks meer dan 120 lezingen en gesprekken organiseert. Na zes jaar zich met verve te hebben ingezet voor Radboud Reflects acht hij de tijd nu rijp om het stokje over te dragen.

Anouta de Groot en Laura Buskens nemen als hoofd programmering en hoofd bedrijfsvoering de dagelijkse leiding van Radboud Reflects op zich. Samen met Marc Slors, de wetenschappelijk directeur, vormen zij per 1 juli 2020 het managementteam van Radboud Reflects.

Programmering

Radboud Reflects organiseert verdiepende lezingen voor iedereen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. Onze gewone programmering kan helaas vanwege de maatregelen tegen het coronavirus geen doorgang vinden.

Maar dit betekent niet dat we stil zitten. Met Radboud Reflects @Home maken we digitale programma’s waarbij wetenschappers vanuit hun huis hun verdiepende kijk op de grote vragen van deze tijd geven. Voor het najaar wordt nagedacht over de vraag wat een 1,5 meter maatschappij zou betekenen voor de opzet van de Radboud Reflects lezingen.