Zoek in de site...

Filosoof Boris van Meurs een van de nieuwe Faces of Science

Datum bericht: 15 maart 2021

Via Faces of Science, een initiatief van de KNAW en De Jonge Academie, geven jonge wetenschappers een inkijkje in hun leven en hun onderzoek aan de hand van filmpjes, blogs, artikelen en meer. Promovendus Boris van Meurs is een van hun nieuwste toevoegingen.

Hoe ziet je leven er uit als je wetenschapper wordt? Op Facesofscience.nl bloggen tientallen promovendi over hun leven als wetenschapper. De blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. En ze helpen studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo om een realistisch beeld te krijgen van onderzoek doen.

Boris van MeursBoris van Meurs vertelt: “Dit jaar ben ik één van de nieuwe Faces of Science voor de KNAW, waardoor ik wat kan bijdragen aan de beeldvorming rondom academische filosofie onder jongeren en scholieren. Aan hen zou ik graag laten zien hoe filosofie het leven kan verrijken en verdiepen, waarbij ik iets van mijn passie voor het denken hoop over te brengen.”

“Daarnaast zou ik ze ook graag laten zien hoe interactief en divers mijn werk is, omdat ik het zelf als een groot geschenk ervaar zoveel tijd te hebben om mij te verdiepen in wat mijzelf interesseert. En ik hoop zelf ook van dit traject te leren, omdat het voor mij telkens een vraag is hoe ik de auteurs over wie ik schrijf onder de publieke aandacht kan brengen zonder de kern van hun gedachten geweld aan te doen.”

Over het onderzoek van Boris

Er is geen plek op aarde te vinden waar de invloed van de mens nog niet te merken is. Wij zijn dus een belangrijk onderdeel geworden van de natuurlijke geschiedenis van de aarde, waar we in het lijstje passen van meteorietinslagen en ijstijden. Boris wil weten hoe filosofie kan helpen om de mens te begrijpen als een belangrijke geologische kracht.

Waar te lezen of bekijken?

Je vindt binnenkort de bijdragen van Boris op de website www.facesofscience.nl. Je kunt op de hoogte blijven door hun social media-kanalen te volgen:

Ook via de media van de faculteit (Twitter, Instagram, LinkedIn en de interne nieuwsbrief) zullen we geregeld de bijdragen van Boris delen.

Over Faces of Science

Facesofscience.nl geeft bezoekers aan de hand van blogs, filmpjes en artikelen een kijkje in het leven van een onderzoeker. Het doel is promovendi uit verschillende vakgebieden in de schijnwerpers te zetten en om aan jongeren te laten zien hoe het is om wetenschapper te zijn. Sinds 2013 hebben negentig promovendi als Faces of Science geblogd over hun leven als wetenschapper.