Terugblik Expertisemeeting Religie en Beleid

Datum bericht: 18 juli 2022

Op 30 juni 2022 vond in de Gravenzaal van het stadhuis in Haarlem de tweede editie plaats van de expertisemeeting Religie en Beleid met als thema ‘Waar waarden verbinden – Maatschappelijke Vernieuwers’. Initiatiefnemers zijn de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit en de Gemeente Haarlem. De meeting is het vervolg op een succesvolle eerste expertisemeeting die plaats vond in de Haagse Ridderzaal in 2019. In het Haarlemse stadhuis dat deel uitmaakt van een oud klooster en waar de vroegere graven en gravinnen van Holland aan de muren prijken, gingen sprekers vanuit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid in gesprek over de verbindende betekenis van waarden. Zij boden hun perspectieven op vragen als: Wat vinden wij belangrijk in waar we als samenleving mee bezig zijn? Welke waarden zitten achter de keuzes die we maken? Hoe verstaan wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid? Op zoek naar verbinding tussen overheid, maatschappij en bedrijfsleven discussieerden zij over de vraag hoe samen te werken aan het verbeteren van de samenleving.

Lees het volledige verslag (pdf, 1,3 MB) of bekijk het programma (pdf, 319 kB).