Zoek in de site...

Vanaf 10 mei weer fysiek onderwijs

Datum bericht: 21 april 2021

Het kabinet biedt Nederlandse universiteiten de mogelijkheid om studenten weer gemiddeld één dag per week naar de campus te laten komen, zo maakte het kabinet tijdens de persconferentie van 20 april bekend. Wel blijven veiligheidsvoorschriften zoals de anderhalve meter-maatregel van kracht. Een overzicht van alle versoepelingen lees je bij de Rijksoverheid.

Fysiek onderwijs weer beperkt mogelijk

De komende week gebruiken we om deze beperkte herstart goed voor te bereiden zodat we na de meivakantie veilig kunnen starten met het fysieke onderwijs. Naar verwachting zijn tegen die tijd ook zelftesten beschikbaar. Vanaf 10 mei willen we studenten weer gemiddeld één dag per week onderwijsgerelateerde activiteiten op de campus bieden. Studenten en docenten zien vanaf 26 april in hun persoonlijk rooster wanneer zij weer fysiek onderwijs krijgen of kunnen geven.

Kun je als student of docent onverhoopt niet deelnemen aan het fysieke onderwijs, bijvoorbeeld omdat je klachten hebt, of positief bent getest dan kun je het onderwijs online volgen of geven.

Uitzonderingen:

  • Omdat het programma van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bijna is afgelopen en de tentamens half mei beginnen, zullen de onderwijsruimtes ingezet worden voor andere onderwijsgerelateerde activiteiten van studenten.
  • Voor onderwijs van de Faculteit der Medische Wetenschappen kunnen andere regels gelden. Daarover wordt via Brightspace gecommuniceerd.

Zelftesten

Studenten en medewerkers die voor onderwijs naar de campus komen, roepen we op om gebruik te maken van zelftesten. Dit is vrijwillig, gratis aan te vragen en geldt niet als toegangsbewijs voor onderwijs. De testen zijn online aan te vragen en worden thuisbezorgd. Meer informatie over de zelftesten en het bestelproces is vanaf begin mei te vinden via www.zelftestonderwijs.nl. Bestel je test op tijd, want het kan een paar dagen duren voordat ze geleverd worden.

Overige maatregelen

Voor medewerkers die niet voor onderwijs op de campus moeten zijn, blijft voorlopig helaas gelden: werk thuis, tenzij.

Uiteraard blijven op onze campus de basismaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden, het dragen van mondkapjes en het volgen van looproutes van kracht.