Zoek in de site...

InScience stage

InScience - Dutch International Science Film Festival is hét Nederlands filmfestival voor de wetenschapsfilm. Zij zoeken twee stagiairs van mei tot november 2018: een Stagiair(e) Programmamaker Talks en een Stagiair(e) Programma.Zie voor meer informatie de website van InScience.

Stagiair(e) Programmamaker Talks

Als stagiair(e) programmamaker assisteer je de coördinator van jouw afdeling. Als
programmamaker houd je je bezig met de organisatie en coördinatie van de meer dan 150 activiteiten die tijdens InScience georganiseerd worden. Je zoekt passende sprekers bij de films die tijdens InScience vertoond worden; je schrijft wetenschappers en filmmakers aan en nodigt ze uit voor het festival; je zorgt ervoor dat het lezingenprogramma van InScience soepel verloopt en aansprekend is voor het publiek. Stagiair(e)s staan bij InScience midden in de organisatie. Je
draait mee in een klein team, leert van binnenuit hoe een filmfestival georganiseerd wordt enontmoet mensen uit het hele veld.

Stagiair(e) Programma

De Programma-afdeling heeft een ondersteunende rol in de researchfase en een coördinerende rol bij de totstandkoming van het programma van het filmfestival. Als stagiair(e) programma assisteer je de coördinator van jouw afdeling. Je voert veel praktische klussen uit, zoals het invoeren van de gegevens van alle aangevraagde films in de database Filmchief, het schrijven van synopsissen van de films en je ondersteunt in de researchfase bij het opvragen en selecteren van
films . Je krijgt als stagiair(e) veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Hierdoor krijg je duidelijk inzicht in hoe een festivalorganisatie werkt en doe je waardevolle praktijkervaring op.

Iets voor jou? Reageer dan snel.