Zoek in de site...

Studentenorganisaties

De Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen steunt verschillende organisaties voor studenten waar zij nog meer uit hun studententijd kunnen halen.

F.C. Sophia - Studievereniging Filosofie

F.C. Sophia is sinds 1989 de studieverening voor filosofiestudenten aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. F.C. Sophia organiseert zowel filosofische als gezelligheidsactiviteiten. Denk hierbij aan actualiteitencolleges, huiskamerfilosofie, weekendjes weg, excursies, sportdagen, borrels en feesten. F.C. Sophia heeft een kamer op de 16e verdieping van het Erasmusgebouw waar studenten tussen de colleges door pauze kunnen houden.
Contact: f.c.sophia@gmail.com

Awaz - studievereniging Theologie en Religiewetenschappen

Faculteitsvereniging AWAZ is sinds 2005 de organisatie voor studenten Theologie en Religiewetenschappen. De naam Awaz betekent in verschillende landen: geluid, gerucht, muziek en dat wat gaande is. Haar naam staat symbool voor een vereniging die actief wil zijn onder studenten en medewerkers. Ook AWAZ organiseert zowel inhoudelijke als gezelligheidsactiviteiten. Zo zijn er bezoeken aan bijzondere geloofsgemeenschappen, lezingen, borrels en studiereizen. De studiekamer van AWAZ bevindt zich op de 14e verdieping van het erasmusgebouw.
Contact: awaz.ru@gmail.com

Splijtstof - Tijdschrift FFTR

Wijsgerig Tijdschrift Splijtstof is het onafhankelijke tijdschrift van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Sinds 1972 brengt Splijtstof elk jaar enkele edities uit met bijdragen van studenten als medewerkers. Alle studenten zijn welkom om bijdragen te leveren of zich aan te sluiten bij de redactie. Daarnaast organiseert Splijtstof elke maand een Film and Philosophy avond en jaarlijks het Splijtstof Symposium.
Contact: redactie@splijtstof.com

Filosofisch Café Nijmegen

Het Filosofisch Café Nijmegen organiseert elke maand een avond in Café Trianon, waarin een filosofisch thema op een toegankelijke en sfeervolle manier bediscussieerd wordt. Het Filosofisch Café Nijmegen is een initatief van de stichting Filosofie & Maatschappij, dat zichzelf ten doel stelt om de kloven te dichten tussen de academische filosofie en de vragen van een breder, niet-academisch geschoold publiek. In de redactie van het Filosofisch Café zitten zowel studenten als medewerkers van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.
Contact: info@filosofisch-cafe.nl