Studeren in het buitenland

Welkom op de website van het international office van de FTR

Zit jij erover te denken in het buitenland te gaan studeren? Goed plan! Studeren in het buitenland is een bijzondere en waardevolle ervaring. Niet alleen voor je studie en op persoonlijk vlak, maar ook voor je verdere loopbaan. Je hebt nu de kans om een nieuwe taal te leren, een andere cultuur te proeven en een stap vóór te hebben op sollicitanten zonder buitenland ervaring. Ook is het leerzaam eens binnen een ander onderwijssysteem je kennis op te doen en een kijkje te nemen bij een andere universiteit. Is het niet geweldig om een tijdje in de stad of het land van je dromen te wonen? Grijp nu je kans, na je studie heb je het druk met je werk en wordt een buitenlandverblijf een stuk duurder! Binnen de faculteit FTR zijn er tal van mogelijkheden om tijdens je studie een periode in het buitenland te studeren, of om er stage  te lopen.

Een verblijf in het buitenland betekent niet dat je studievertraging oploopt. Je kunt vakken uitwisselen, vakken kiezen in je vrije ruimte, stage lopen, je bachelor- of scriptie schrijven in het buitenland, of een heel masterjaar in het buitenland volgen.

Het is belangrijk dat je je houdt aan de aanmeldingsdeadlines van je gastuniversiteit. Houd deze daarom goed in de gaten want als je te laat bent kun je niet meer zeker zijn van een plekje.