Uitwerking projecten

Lopende projecten

energieverliesEnergieverlies op de campus

De indiener van het idee viel het op dat na openingstijden onnodig licht (buiten het veiligheidslicht), schermen en monitors aanstaan. De eerste metingen zijn gedaan in de UB, de volgende stap is een volgend gebouw bekijken.

Status: On hold, er is een vrijwilliger nodig voor de voortgang! Interesse? Mail naar greenoffice@ru.

Afgeronde projecten

AfvalscheidingAfvalscheiding op de IC

Een pilot-project op de IC bij het Radboudumc met afvalscheidingsbakken voor niet-medisch materiaal.

maaibeheerMeedenken over maaibeheer

Indiener van het idee, die een mening had over het maaibeheer van de Radboud Universiteit, kan nu meedenken in een klankbordgroep.

Sedum op de campussedum

Sedum-strook gerealiseerd langs het Linnaeus-gebouw en de kassen.

jointhepipeJoin the Pipe Watertappunten

Er zijn verschillende Join the Pipe watertappunten gerealiseerd op de campus. Een bijbehorend flesje kan je kopen via de campusshop. Het geld van de aanschaf van deze punten gaat naar waterprojecten over de wereld.

BeefriendlyBee Friendly Kristal

De speciale bijenkristallen zorgen voor een vestigingsplaats van meer wilde bijen op de campus. Deze is te vinden bij Mercator 3.

kraanTe veel water uit de kraan Huygensgebouw

Bij een deel van Huygens komt een grote hoeveelheid water uit de kraan. Meer dan nodig is om je handen mee te wassen. De oorzaak is gevonden, en de hoeveelheid is aangepast naar een normale hoeveelheid

groenecampusActiviteit natuurondersteuning op de campus

Samen met een studentenvereniging NSHV is er een activiteit opgezet waarbij men meer leerde over het biodiversiteitsbeleid op de campus. Daarnaast is er een bijdrage gedaan aan de monitoring van biodiversiteit op de campus.

papierbakOud papierbak voor Sterrenkunde

In de ontmoetingsruimte wilde de afdeling Sterrenkunde graag een meubel passend bij de andere afvalscheidingsmeubels om actief papier te kunnen scheiden. Dit afvalscheidingsmeubel is gerealiseerd.