Recycle op de campus

> English

Radboud RecycleDe campagne 'RADBOUD recycle' roept studenten én medewerkers op om hun oude privé-gegevensdragers (gsm, usb-stick, laptop, tablet, harde schijf, pc) in te leveren bij het ICT Servicepunt in de Centrale Bibliotheek. Hierbij gelden de vastgestelde voorwaarden (pdf, 125 kB). We adviseren je nadrukkelijk om zelf je gegevensdrager datavrij te maken.

Na inlevering duurzame verwerking

Na het inleveren van je apparaat gaat deze naar de vaste recyclepartner D-Two. D-Two ontmantelt de gegevensdrager en zorgt voor een goede, veilige en milieubewuste verwerking van de grondstoffen. Eventueel nog aanwezige data wordt verwijderd, grondstoffen zoals koper, goud, plastic en glas hergebruikt en veilig verwerkt.

Herman van den Hengel, Teamleider Helpdesk Radboud Universiteit: “D-Two is een betrouwbare partner van de Radboud Universiteit en al meer dan 10 jaar specialist op het gebied van vernietiging van data op harde schijven en veilig afvoeren van hardware.”

Nu ook voor studenten en medewerkers

De Radboud Universiteit maakt al langer gebruik van D-Two voor afgeschreven apparaten, maar nu is het ook voor studenten en medewerkers eenvoudig mogelijk om afgeschreven privé-gegevensdragers in te leveren. Herbruikbare apparaten worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw aangeboden voor hergebruik.

D-Two en gelijke kansen

D-Two maakt gebruik van mensen met een arbeidsbeperking en zorgt dat haar medewerkers met plezier en zelfstandig kunnen werken. De samenwerking met deze partner draagt bij aan een duurzame, gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Vragen of opmerkingen?

Richt een mailtje aan Communicatie-ILS@ru.nl