Aanmeldprocedure master met plaatsingsprocedure - internationale vooropleiding

Om je aan te melden, moet je er eerst voor zorgen dat je voldoet aan de toelatingseisen van de masteropleiding. De aanmeldprocedure bestaat uit drie stappen: een verzoek tot inschrijving indienen in Studielink, het uploaden van documenten in OSIRIS en vervolgens de plaatsingsprocedure.

Stappenplan

 1. Stap 1: Dien een verzoek tot inschrijving in via Studielink

  Om je aan te melden voor een masteropleiding, moet je een account en een inschrijvingsverzoek aanmaken in Studielink (het landelijke online registratiesysteem voor Nederlandse universiteiten). Eerst word je gevraagd om je vooropleiding in te vullen en selecteer vervolgens de opleiding waarvoor je je wilt aanmelden in de lijst die verschijnt. Om een ​​verzoek tot inschrijving in Studielink in te dienen, heb je het volgende nodig:

  • Je eigen DigiD-account. Woon je (nog) niet in Nederland, dan kun je geen gebruik maken van DigiD en moet je inloggen met een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord. Woon je in Nederland maar heb je geen DigiD-account? Zorg ervoor dat je ruim voor de aanmelddeadline een ​​account aanvraagt. Het activeren van een DigiD-account duurt meestal 5 werkdagen.
  • Contactgegevens, zoals je telefoonnummer en e-mailadres.

  Naar Studielink

 2. Stap 2: Upload documenten in OSIRIS Aanmelding

  Nadat je een verzoek tot inschrijving in Studielink hebt ingediend, ontvang je een e-mail met persoonlijke inloggegevens voor OSIRIS Aanmelding. Je hebt maximaal 56 dagen of tot de aanmelddeadline om je documenten te uploaden en een volledige aanmelding in te dienen. Als je na deze periode je aanmelding niet hebt ingediend, wordt deze automatisch geannuleerd. 

  Welke documenten je moet uploaden is afhankelijk van de opleiding. Tijdens het aanmeldproces in Studielink zie je welke van de volgende documenten je moet uploaden:

  • Bachelor diploma of equivalent

  Vermeld in Osiris Aanmelding de volledige, officiële naam van het diploma dat je hebt of gaat halen. Gebruik de taal en naam waarin het diploma is afgegeven. Als je bent afgestudeerd, vragen we je om je diploma te uploaden.

  • Een officieel transcript van je bachelordiploma of equivalent

  Als je je diploma niet hebt behaald, upload dan de lijst met behaalde cijfers. Als je je diploma hebt behaald, upload dan je volledige cijferlijst. Upload ook de beschrijving van de beoordelingsschaal aan de andere kant van je transcript (indien van toepassing).

  Als je al bent afgestudeerd aan je vooropleiding en momenteel nog studeert, upload dan transcripties en diploma's van alle opleidingen (post-secundair).

  • Beëdigde vertalingen van diploma en transcript

  Vertalingen moeten worden gemaakt door een officieel erkende vertaler. Officiële vertalingen zijn niet nodig als je diploma en cijferlijst origineel in het Nederlands, Engels of Duits zijn. Als je school Engelse versies van je documenten aanlevert, upload deze dan samen met versies van de documenten in de originele taal.

  • Cursusbeschrijving voor onvoltooide cursussen

  Heb je je opleiding nog niet afgerond, upload dan een overzicht van de vakken die je nu volgt of nog moet volgen, inclusief de cursusinhoud, het aantal uren en de gebruikte literatuur per vak, zie voorbeeld hieronder bij downloads. Vermeld zeker informatie over onderzoekscursussen, praktijkwerk en een scriptie/stage (indien van toepassing).

  • Cursusbeschrijving voor voltooide cursussen

  Upload een lijst met alle vakken die je tijdens je studie hebt gevolgd, inclusief de cursusinhoud, het aantal uren en de gebruikte literatuur per cursus, zie voorbeeld hieronder bij downloads. Vermeld zeker informatie over onderzoekscursussen, praktijkwerk en een scriptie/stage (indien van toepassing).

  • Persoonlijke verklaring/motivatiebrief (afhankelijk van opleiding)

  In je persoonlijke verklaring staat in ieder geval kort beschreven waarom je voor deze specifieke masteropleiding hebt gekozen en hoe deze aansluit bij je vooropleiding.

  Beschrijf in de motivatiebrief je toekomstplannen en wat je graag zou willen leren en onderzoeken aan de Radboud Universiteit. Wat zijn de onderwerpen van het onderzoek dat je zou willen doen? Wees specifiek over je ambities en leg uit hoe je vooropleiding je heeft voorbereid op deze specifieke masteropleiding. Zo kunnen we nagaan of je vooropleiding passend is. Vermeld ook waarom je interesse hebt in het studeren aan de Radboud Universiteit (specifieke disciplines, faciliteiten of andere overwegingen).

  • Referentiebrief

  Referentiebrieven zijn vereist als je je voor een beurs en/of een selectieve masteropleiding aanmeldt ​​en je wordt gevraagd deze te uploaden bij je OSIRIS aanmelding. Let op, deze moeten worden ondertekend en gestempeld of ondertekend op officieel briefpapier.

  Referentiebrieven zijn niet vereist voor niet-selectieve opleidingen; het is echter nog steeds mogelijk om er een bij je aanmelding te uploaden als je dat wilt.

  • Overzicht van opleiding/ervaring

  Upload een overzicht met daarin in chronologische volgorde informatie over je opleiding en kennis/ervaring die je hebt opgedaan tijdens een stage, opleiding of werk; bijvoorbeeld een cv.

  • Engels taalcertificaat

  Je mag solliciteren zonder taalcertificaat. Als je echter bent toegelaten tot een opleiding en een taalcertificaat wordt als vereiste vermeld in je toelatingse-mail, dan moet je vóór de inschrijfdeadline een bewijs van bekwaamheid aanleveren. Als je de Engelse taalvaardigheid kunt bewijzen door je vooropleiding, is een certificaat niet vereist. Bezoek de pagina over taaleisen voor alle details.

  • Administratiekosten

  Aanmelders van buiten de EU/EER moeten administratiekosten betalen voordat hun aanmelding in behandeling kan worden genomen. Bezoek de pagina Administratiekosten voor alle details en hoe je kunt betalen. Nederlandse studenten betalen geen administatiekosten. 

 3. Stap 3: Neem deel aan de plaatsingsprocedure

  Nadat je je aanmelding in OSIRIS Aanmelding hebt afgerond, beoordeelt de toelatingscommissie je aanmelding. Houd er rekening mee dat je ook moet deelnemen aan een plaatsingsprocedure.

  Ben je toegelaten tot de plaatsingsprocedure? Dan ontvang je van de masteropleiding een e-mail over hoe deze plaatsingsprocedure eruitziet en welke acties er van je worden verwacht. Op basis van de plaatsingsprocedure wordt beoordeeld of je wordt geplaatst bij de master. Er zijn twee mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt geplaatst bij de master. 
  2. Je wordt niet geplaatst bij de master. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken en je kunt je helaas niet inschrijven voor deze master.

  Ben je geplaatst bij de master?

  Gefeliciteerd! Ga nu naar de inschrijfprocedure en volg de stappen om je definitief in te schrijven. 

Downloads