Aanmeldprocedure pre-master - Biomedical Sciences

Om je aan te melden voor de pre-master Biomedical Sciences moet je een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Er geldt een plaatsingsprocedure voor deze pre-master. Bekijk eerst de toelatingseisen en volg vervolgens de stappen hieronder.

Stappenplan

 1. Stap 1: Doe een verzoek tot inschrijving via Studielink

  Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Ga naar Studielink en volg de stappen voor het indienen van een verzoek tot inschrijving. Je kunt je al aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.

  Naar Studielink

  Let op: Meld je bij voorkeur aan vóór 15 januari. We verwerken eerst de aanmeldingen die binnen zijn gekomen vóór deze datum. Bij een aanmelding en dossierindiening na 15 januari kunnen we niet meer garanderen dat we je aanmelding kunnen verwerken en je kunnen plaatsen. In dat geval is het niet mogelijk in te schrijven per 1 september.

  Update 16 februari 2024: er zijn nog plekken beschikbaar. We nodigen je uit om je aan te melden voor de toelatingsprocedure van deze pre-master.

  Let op: de HAN fysiotherapie studenten die het pre-masterjaar als minor willen doen, volgen een alternatieve route om zich aan te melden. Volg daarvoor de stappen op de pagina Aanmeldprocedure minor.

 2. Stap 2: Vul de digitale vragenlijst in

  Omdat je vooropleiding beoordeeld moet worden, ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven de inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Doe dit zo snel mogelijk na het ontvangen van de inloggegevens. Zorg ervoor dat je de vragenlijst en documenten op tijd indient.

  Je verzoek tot toelating wordt vervolgens in behandeling genomen. Binnen ongeveer 3 weken nadat je de digitale vragenlijst hebt ingediend, word je per mail geïnformeerd of je wordt toegelaten tot de plaatsingsprocedure.

  Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten tot de plaatsingsprocedure.
  2. Je wordt onder voorwaarden toegelaten tot de plaatsingsprocedure. Er zijn voorwaarden waar je eerst aan moet voldoen om definitief toegelaten te worden.
  3. Je wordt niet toegelaten. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken.

  De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

 3. Stap 3: De plaatsingsprocedure

  Er zijn jaarlijks 25 plekken beschikbaar. Er wordt door de examencommissie beslist wie er mag deelnemen aan de pre-master. Zij komen in mei samen om de beslissing te maken. Je ontvangt uiterlijk eind mei een officieel bericht over je toelating. Per mail ontvang je instructies wat je nog moet doen om ingeschreven te worden.

  Als je bent toegelaten tot de pre-master, kun je je gaan inschrijven voor de pre-master. Je moet je inschrijving in Studielink uiterlijk 31 augustus volledig afgerond hebben.