Clone of Aanmeldprocedure master met een plaatsingsprocedure - Nederlandse vooropleiding

Om je aan te melden voor een opleiding moet je voor de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Bekijk eerst de toelatingseisen en volg vervolgens de stappen die hieronder staan.

Stappenplan

 1. Stap 1: Doe een verzoek tot inschrijving via Studielink

  Meld je aan voor de master via Studielink. Dit doe je door 'een verzoek tot inschrijving' in te dienen. Je kunt je al aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.

  Naar Studielink

 2. Stap 2: Vul de digitale vragenlijst in

  Omdat we je vooropleiding moeten beoordelen, ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven de inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten.

  Start de opleiding in september? Zorg er dan voor dat je de vragenlijst en documenten uiterlijk 1 mei indient. Start de opleiding in februari? Dien de vragenlijst en documenten dan uiterlijk 1 november in. Vul je de vragenlijst na de deadline in, dan is er geen garantie dat je aan de plaatsingsprocedure mee kunt doen.

 3. Stap 3: Houd je mailbox in de gaten

  We nemen je ingevulde vragenlijst vervolgens in behandeling. Binnen ongeveer drie weken nadat je de vragenlijst hebt ingediend, hoor je per mail of je wordt toegelaten tot de plaatsingsprocedure. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt toegelaten tot de plaatsingsprocedure. 
  2. Je wordt onder voorwaarden toegelaten tot de plaatsingsprocedure. Er zijn voorwaarden waar je eerst aan moet voldoen om definitief toegelaten te worden.
  3. Je wordt niet toegelaten tot de plaatsingsprocedure. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken.
 4. Stap 4: Neem deel aan de plaatsingsprocedure

  Ben je toegelaten tot de plaatsingsprocedure van de master? Dan krijg je per mail een bericht over hoe de plaatsingsprocedure eruitziet en welke acties je moet ondernemen. Op basis van de plaatsingsprocedure wordt beoordeeld of je wordt geplaatst bij de master. Er zijn twee mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt geplaatst bij de master. 
  2. Je wordt niet geplaatst bij de master. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken en je kunt je helaas niet inschrijven voor deze master.

  Ben je geplaatst bij de master?

  Gefeliciteerd! Ga dan naar de inschrijfprocedure en volg de stappen om je definitief in te schrijven.