SURFdrive synchroniseren met bestanden op je apparaat

Met SURFdrive kun je bestanden die in de cloud staan synchroniseren met een map op je apparaat. Installeer eerst de SURFdrive-sync client.

Bij uitdiensttreding wordt het SURFdrive-account na zes maanden opgeheven. Na die periode is geen toegang tot de bestanden meer mogelijk.

Stappenplan

SURFdrive-sync client installeren op een Radboud-beheerde werkplek

Op een Radboud-beheerde werkplek kun je de SURFdrive-sync client installeren uit het Software Center.

  1. Klik op de startbutton (met Windows-icoon) en klik op ‘Software Center’.
  2. Selecteer ‘SURFdrive ’ en klik op ‘Installeren’. 

SURFdrive-sync client installeren op een ander apparaat

Werk je niet op een Radboud-beheerde werkplek, dan kun je de software downloaden en installeren. 

Let op: kies bij de configuratie een andere map dan standaard is ingesteld (zie 'Na de installatie'). Er is via deze pagina software beschikbaar voor Windows, iOs, Android, Linux.

Na installatie

Standaard worden bestanden uit de cloud (SURFdrive) gesynchroniseerd met een map die hiervoor tijdens de configuratie op de C-schijf (de harde schijf) wordt aangemaakt. Wil je een andere plaats/map gebruiken, dan kun je dat tijdens de configuratie of op een later tijdstip aangeven. 

Let op:

  • Gebruik niet de D-schijf om bestanden die daar staan te synchroniseren met bestanden uit de SURFcloud. De D-schijf is ook toegankelijk voor anderen die op jouw pc inloggen, ook al doen ze dat met hun eigen u-nummer en Radboud-wachtwoord.
  • Als je besluit om de bestanden in de cloud te synchroniseren met bestanden in de persoonlijke map: er zijn kosten verbonden aan opslag van bestanden in de persoonlijke map.
  • Bestanden die anderen met je delen, komen in de map 'Shared'.

Niet alle mappen synchroniseren

Als je mappen wilt uitsluiten van synchronisatie. Volg je deze stappen

  1. Open de SURFdrive-applicatie via het startmenu (met Windowsicoon),
  2. Klik op ‘Alle programma’s' en dan achtereenvolgens op Algemeen, Bewerk, Genegeerde bestanden en Toevoegen 
  3. Type de naam van de map in die je niet wilt laten synchroniseren en zet daar een vinkje voor. Advies is om dit in ieder geval voor de map Shared te doen (bestanden die anderen met jou delen).

Op de website van SURFdrive vind je een lijst met veelgestelde vragen, tutorials en een 'quick start'- handleiding. Op het gebruik van SURFdrive wordt geen ondersteuning geboden.