Toelating en inschrijving bachelor

 

Heb je een Nederlandse vooropleiding?

De deadline voor het aanmelden voor een bacheloropleiding is 1 mei 2021.​
Let op: voor Biomedische wetenschappen, Geneeskunde, Psychologie/Psychology, Artificial Intelligence, Biology en Tandheelkunde is de aanmeldtermijn al op 15 januari gesloten vanwe

Stappenplan

 1. Stap 1: Check de toelatingseisen

  De inschrijfprocedure is afhankelijk van je vooropleiding. Check de toelatingseisen van de [desbetreffende bachelor] of jouw diploma automatisch toegang tot deze bachelor geeft, of dat er aanvullende eisen zijn.

  [button aansluitende vwo-profielen > bachelors]

 2. Stap 2: Doe een verzoek tot inschrijving via Studielink.nl

  Via Studielink meld je je aan voor de bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit. Om een verzoek tot inschrijving in Studielink in te dienen, heb je de volgende gegevens nodig:

  • Eigen DigiD. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan ruim voor de deadline van inschrijving aan via [www.digid.nl]. Het duurt in de regel 5 werkdagen voor je je eigen DigiD hebt. Woon je (nog) niet in Nederland? Dan kun je geen gebruik maken van DigiD en dien je met een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen.
  • Contactgegevens, zoals je telefoonnummer en e-mailadres.

  Als je je voor een opleiding in Studielink aanmeldt, krijg je kort daarna via de mail je studentennummer toegestuurd. Je bent dan echter nog niet ingeschreven. Houd daarom de status van jouw inschrijvingsverzoek in de gaten bij de 'To-do's' in Studielink.

  Let op: Ben je een student van buiten de Europese Unie of ben je een student met een buitenlandse vooropleiding? Dan hebben we naast een gewaarmerkte kopie van je paspoort ook een gewaarmerkte kopie van je verblijfsvergunning nodig.

  [button verzoek tot inschrijven bij Studielink]

  Heb je in Studielink al je to-do’s afgerond, maar de status van je inschrijving staat 2 weken nadat je vooropleiding geverifieerd is nog steeds op 'verzoek ingediend'? Neem dan contact op met de [centralstudentdesk [at] ru.nl (Centrale Studentenbalie)].

 3. Stap 3: Neem deel aan de studiekeuzecheck

  Als je je aanmeldt als eerstejaars voor een bacheloropleiding, ontvang je een digitale vragenlijst; de studiekeuzecheck. Dit is een middel om te checken of jouw verwachtingen over de studie overeenkomen met de realiteit en of je weet wat wij van jou als student verwachten. Bijna iedereen ontvangt na aanmelding de studiekeuzecheck. Uitgezonderd zijn aanmelders voor opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplekken (waarvoor Selectie & Plaatsing geldt), namelijk aanmelders voor:

  • Artificial Intelligence
  • Biology
  • Biomedische Wetenschappen
  • Geneeskunde
  • Psychologie
  • Psychology
  • Tandheelkunde

  [button lees meer over de studiekeuzecheck]

 4. Stap 4: Betaal het collegegeld

  In Studielink kun je aangeven hoe je het collegegeld [https://www.ru.nl/opleidingen/masteropleidingen/collegegeld/] wilt betalen. Je bent pas officieel ingeschreven als je ook daadwerkelijk aan alle betalingsverplichtingen hebt voldaan. Zonder de betaling van het collegegeld kun je namelijk niet worden ingeschreven.

  Let op: In Studielink geef je alleen aan hoe je het collegegeld wil betalen voor het aankomende collegejaar (in één keer of in termijnen). Pas eind september wordt de (eerste) afschrijving gedaan.

  [button lees meer over het collegegeld]

 5. Stap 5: Upload een pasfoto voor je studentenkaart

  Na verwerking van alle benodigde documenten, krijg je per e-mail je studentnummer toegestuurd. Hiermee kun je inloggen op de studentenportal.

  Als je een nieuwe student bent aan de Radboud Universiteit, dan hebben we nog een pasfoto van je nodig voor de studentenkaart.

  [button upload je pasfoto -> link naar pagina?]

 6. Stap 6: Ontvang je bewijs van inschrijving

  Wanneer je van Studielink bericht krijgt dat je ingeschreven staat voor de opleiding, is je inschrijving klaar. De status van je inschrijfverzoek in Studielink is veranderd van 'verzoek ingediend' naar 'ingeschreven'. Je ontvangt dan je studentenkaart. Via e-mail krijg je je inloggegevens toegestuurd. Je bewijs van inschrijving kun je vanaf dat moment zelf downloaden via Osiris Student.

 

Vragen?

Heb je vragen over de toelating? Weet je niet zeker of je aan alle voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met de studieadviseur van de opleiding.

Heb je een vraag over de inschrijfprocedure in Studielink of Osiris? Of over het collegegeld? Neem dan contact op met onze Centrale Studentenbalie:

Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.