Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met studententoegang

Lees in deze handleiding hoe je gebruikers kan toevoegen en verwijderen aan werkgroepmappen met studententoegang.

Stappenplan

  1. Stap 1

    Log in via:

    Account Portal

  2. Stap 2

    handleiding

    Log in met je E- of U-nummer en RU-wachtwoord.

  3. Stap 3

    handleiding

    Kies: Een nieuwe aanvraag starten.

  4. Stap 4

    handleiding

    Kies: Werkgroepmappen.

  5. Stap 5

    stap 4 met studenten toegang

    Klik op de knop welke toont vóór Wijzigen Werkgroepmap zonder studenten.

  6. Stap 6

    handleiding

    Er verschijnt een keuzelijst met alle werkgroepmappen (zonder studententoegang), waarvan je eigenaar bent.

    Kies uit deze lijst de gewenste werkgroepmap en druk op de knop onderin het scherm.

  7. Stap 7

    Het volgende overzichtsscherm toont: 

    handleiding

    Voordat er gebruikers toegevoegd of verwijderd kunnen worden aan de gekozen werkgroepmap, zal de einddatum moeten worden bevestigd. Het is ook mogelijk om de einddatum van de gekozen map in deze stap aan te passen. De einddatum kan maximaal 2 jaar vooruit worden gezet.

  8. Stap 8

    Als de datum juist is, druk dan op indienen onderin het scherm. 

     

    handleiding

    Gebruiker toevoegen

  9. Stap 1

    handleiding

    Zoek op achternaam, achternaam%voornaam of S-, E- of U-nummer

    In dit voorbeeld is gezocht op S-nummer (zoek je alleen achternaam, dan verschijnt er een soms erg lange lijst, een onjuiste gebruiker toevoegen is dan zo gebeurd).

  10. Stap 2

    In dit voorbeeld is gezocht op e-nummer (zoek je alleen achternaam, dan verschijnt er een soms erg lange lijst, een onjuiste gebruiker toevoegen is dan zo gebeurd).

    handleiding

    Zet voor de te kiezen gebruiker een vinkje en geef de betreffende gebruiker óf Alleen lezen rechten (door op de Afbeelding verwijderd. knop te drukken) óf Read Write rechten (door op de Afbeelding verwijderd. knop te drukken).

    Na het bevestigen kom je terug in het overzichtsscherm van de werkgroepmap met daarin zichtbaar alle gebruikers (inclusief zojuist toegevoegde gebruiker).

    Herhaal deze actie als meer gebruikers moeten worden toegevoegd

    Let op: klik pas op Indienen als alle gewenste mutaties (inclusief het eventueel verwijderen van gebruikers) op de werkgroepmap zijn doorgevoerd.

    Verwijderen gebruiker

  11. Stap 1

    handleiding

    Zet een vinkje voor de te verwijderen gebruiker(s) en klik vervolgens op X.

    Als alle gewenste mutaties op de werkgroepmap zijn doorgevoerd, klik dan op de knop Indienen.

  12. Stap 2

    Vervolgens verschijnt onderstaand scherm met een overzicht van alle aanvragen in je winkelwagentje:

    handleiding

    Klik op Indienen (rechtsonder) om de mutatie(s) op de werkgroepmap door te voeren.

    Na de mutatie ontvangt je geen e-mail, maar de mutatie is al binnen enkele minuten door het systeem verwerkt.

    Je wordt verzocht de nieuwe gebruiker(s) van de map in kennis te stellen. Zij zien de map pas als ze, nadat je de mutatie hebt doorgevoerd, eerst opnieuw hebben ingelogd.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.