Toevoegen en verwijderen gebruikers werkgroepmap met studententoegang

Lees in deze handleiding hoe je gebruikers kan toevoegen en verwijderen aan werkgroepmappen met studententoegang.

Stappenplan

1. Stap 1

Log in via:

Account Portal

2. Stap 2

handleiding

Log in met je E- of U-nummer en RU-wachtwoord.

3. Stap 3

handleiding

Kies: Een nieuwe aanvraag starten.

4. Stap 4

Kies: Werkgroepmappen.

5. Stap 5

stap 4 met studenten toegang

Klik op de knop welke toont vóór Wijzigen Werkgroepmap zonder studenten.

6. Stap 6

handleiding

Er verschijnt een keuzelijst met alle werkgroepmappen (zonder studententoegang), waarvan je eigenaar bent.

Kies uit deze lijst de gewenste werkgroepmap en druk op de knop onderin het scherm.

7. Stap 7

Het volgende overzichtsscherm toont:

handleiding

Voordat er gebruikers toegevoegd of verwijderd kunnen worden aan de gekozen werkgroepmap, zal de einddatum moeten worden bevestigd. Het is ook mogelijk om de einddatum van de gekozen map in deze stap aan te passen. De einddatum kan maximaal 2 jaar vooruit worden gezet.

8. Stap 8

Als de datum juist is, druk dan op indienen onderin het scherm.

Gebruiker toevoegen

9. Stap 1

Zoek op achternaam, achternaam%voornaam of S-, E- of U-nummer

In dit voorbeeld is gezocht op S-nummer (zoek je alleen achternaam, dan verschijnt er een soms erg lange lijst, een onjuiste gebruiker toevoegen is dan zo gebeurd).

10. Stap 2

In dit voorbeeld is gezocht op e-nummer (zoek je alleen achternaam, dan verschijnt er een soms erg lange lijst, een onjuiste gebruiker toevoegen is dan zo gebeurd).

handleiding

Zet voor de te kiezen gebruiker een vinkje en geef de betreffende gebruiker óf Alleen lezen rechten (door op de Afbeelding verwijderd. knop te drukken) óf Read Write rechten (door op de Afbeelding verwijderd. knop te drukken).

Na het bevestigen kom je terug in het overzichtsscherm van de werkgroepmap met daarin zichtbaar alle gebruikers (inclusief zojuist toegevoegde gebruiker).

Herhaal deze actie als meer gebruikers moeten worden toegevoegd

Let op: klik pas op Indienen als alle gewenste mutaties (inclusief het eventueel verwijderen van gebruikers) op de werkgroepmap zijn doorgevoerd.

Verwijderen gebruiker

11. Stap 1

handleiding

Zet een vinkje voor de te verwijderen gebruiker(s) en klik vervolgens op X.

Als alle gewenste mutaties op de werkgroepmap zijn doorgevoerd, klik dan op de knop Indienen.

12. Stap 2

Vervolgens verschijnt onderstaand scherm met een overzicht van alle aanvragen in je winkelwagentje:

handleiding

Klik op Indienen (rechtsonder) om de mutatie(s) op de werkgroepmap door te voeren.

Na de mutatie ontvangt je geen e-mail, maar de mutatie is al binnen enkele minuten door het systeem verwerkt.

Je wordt verzocht de nieuwe gebruiker(s) van de map in kennis te stellen. Zij zien de map pas als ze, nadat je de mutatie hebt doorgevoerd, eerst opnieuw hebben ingelogd.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.